53

Wethouder Bosch vreest concurrentieslag om leraren

“Almere moet oppassen dat Amsterdam niet meer leerkrachten wegtrekt uit de stad”, dat zegt de Almeerse onderwijswethouder Roelie Bosch in het tv-programma Over Flevoland Gesproken bij Omroep Flevoland.

Tekort

Net als in Almere heeft ook de hoofdstad te kampen met een groot tekort aan leraren. Amsterdam heeft inmiddels een noodplan klaarliggen. In Amsterdam wordt nu extra geïnvesteerd in het onderwijs. “Ruim 240 leerkrachten die in Almere wonen, werken in Amsterdam”, aldus Bosch.

Almere komt in april met een plan tegen het lerarentekort.

Foto

Winnend team The Challenge lerarentekort (Foto: Van den Oord Fotografie – aangeleverd door de gemeente Almere). Foto uit archief.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant