134

Baitul Afiyat moskee start met literaire programma’s

Aanstaande woensdag 5 februari gaat de Baitul Afiyat moskee van start met de wekelijkse literaire programma’s. De programma’s zijn voor iedereen, moslims en niet-moslims. Met de Literaire avonden wil de moskee bijdragen bieden aan de cultuur en ontwikkeling van de bewoners van Almere, alsmede een ontmoetingsplaats zijn voor de liefhebbers.

Literatuur

“Graag nodigen we u uit om deze avonden met ons mee te genieten van een literair moment zoals een voordracht of een panelgesprek”, zegt Abdulhaq Compier. “In de pauze en na het programma is er gelegenheid om na te praten bij een kopje koffie of thee”.

“Graag heet ik u welkom op de woensdagen van uw keuze. De toegang is vrij, aanmelden is niet nodig. We beginnen deze woensdag met een lezing uit het boek “Het leven van Mohammed”, gelezen door dhr. Hibatunnoer Verhagen, voorzitter van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap Nederland”.

Tijdstip: 20:00-21:30

Locatie: Siliciumstraat 3, Almere Poort

Vast programma

  • Eerste woensdag van de maand: Levensverhalen
  • Tweede woensdag van de maand: Mystiek, poëzie en filosofie
  • Derde woensdag van de maand: Maatschappelijke actualiteiten
  • Vierde woensdag van de maand: Geschiedenis
  • Vijfde woensdag van de maand: Basiskennis over de Islam

Meer informatie: www.islamnu.nl/literaireavonden

Baitul Afiyat moskee

De Baitul-Afiyat moskee is gevestigd in Almere Poort. De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap bestaat uit moslims die geloven dat de Beloofde Messias en Mahdi is verschenen in de persoon van de stichter van de gemeenschap, Hazrat Mirza Ghulam Ahmad uit India (1935-1908). Na zijn vergaan wordt de gemeenschap wereldwijd geleid door een Khalifa.

Foto

Moskee Baitul-Afiyat Almere Poort. Foto: Aangeleverd.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant