57

Miljoenenstrop voor gemeenten door WOZ-waarde

Gemeenten hebben vorig jaar een recordbedrag aan proceskosten betaald aan bedrijven die namens burgers bezwaar maken tegen de WOZ-waarde. Dat zeggen 140 gemeenten tegen RTL Nieuws.

Bedrijfjes

“Wie het niet eens is met de WOZ-waarde van zijn huis, kan bezwaar maken. Vorig jaar gebeurde dat bij ruim 200.000 woningen in Nederland”, meldt RTL Nieuws. Er zijn speciale ‘bedrijfjes’ die het bezwaar voor je kunnen aanvechten. Zij werken op basis van no cure, no pay. Het kost je als burger niets. Door dit soort bedrijven wordt het makkelijker om de WOZ-waarde aan te vechten. Gemeenten waarschuwen dat de proceskosten worden doorberekend in de belastingen. Die zullen daardoor stijgen.

Almere

Ook in Almere werd er verscheidene malen bezwaar gemaakt tegen de verhoging van de WOZ-waarde. In de gemeente Almere is de gemiddelde WOZ-waarde in 2019 met 10,6 procent gestegen.

Uren

Volgens de gemeente Almere klopt het bericht van RTL. De gemeente zegt dat er veel uren in dit soort bezwaren gaat zitten. “Het aantal uren werk van deze bedrijven staat niet in verhouding tot de vergoeding”, zegt een woordvoerder tegen de regionale omroep.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant