51

Weekoverzicht: Afvalsysteem in de fik, schimmelwoningen en nominaties

Benieuwd naar het nieuws uit de afgelopen week? We hebben het belangrijkste uit jouw buurt op een rijtje gezet.

Foto van de week

Schimmelwoningen in de Regenboogbuurt. Foto door: SP Almere.
Lees er verder in dit artikel meer over.

Brand

Rond 23:30 uur kreeg de brandweer op zondagavond een melding over een brand aan de Baljuwstraat. Er bleek brand te zijn in de afzuiginstallatie van het ondergronds afvaltransportsysteem. Rond 01.10 uur werd het sein brandmeester gegeven. Door de brand aan de Baljuwstraat is het ondergronds afvaltransportsysteem buiten werking. Dat meldde de gemeente. Het afvalsysteem kan nu niet worden gebruikt. Daarom heeft de gemeente speciale afvalbakken geplaatst.

Containers vervangen tijdelijk ondergronds afvalsysteem

Bomenkap

De SP heeft vragen gesteld over de bomenkap langs de Hoge Ring. De SP vraagt het Almeerse College waarom er zo laat gecommuniceerd werd over de bomenkap en waarom er geen overleg is gepleegd. “Daarbij wordt opgemerkt dat de bewoners van de Kruidenwijk drie jaar geleden is toegezegd dat de bomenkap gefaseerd zou gebeuren: eerst alleen de middelste rij van de 3 tot 6 rijen brede en 1 km lange Populierenstrook en in latere fasen de andere rijen”, zo schrijft de SP.

SP wil duidelijkheid over bomenkap Hoge Ring

Zichtbare bouw

‘Laat zien wat je bouwt’ is het credo van D66-raadlid Michaël Busby. Zijn motie om informatieborden te plaatsen bij bouwprojecten is donderdagavond door de Almeerse gemeenteraad aangenomen.

”D66 Almere maakt zichtbaar wat gebouwd wordt”

Schimmelwoningen

Deze week ook berichten over hardnekkige schimmel in Almeerse huurwoningen van woningbouwvereniging Goede Stede. Bewoners van huurwoningen in de Mahoniestraat en het Jadeplantsoen in de Regenboogbuurt hebben last van hardnekkige schimmel. De bewoners hebben hun klacht ingediend bij woningbouwvereniging Goede Stede. De woningbouwvereniging gaat de woningen binnenkort inspecteren.

Klachten over hardnekkige schimmel huurwoningen Almere Buiten

Hoge flat Waterwijk

De VVD in Almere vindt dat de gemeente de plannen voor een hoge flat bij de Waterwijk opnieuw moet bespreken met bewoners. De raad heeft een brief van omwonenden ontvangen met 120 handtekeningen waarin de bewoners hun teleurstelling tonen over de communicatie van de gemeente. Het plan is om een seniorenflat te bouwen van 15 meter hoog. Veel bewoners wisten er niks van.

Nominaties

Almeerders kunnen vanaf nu tot en met 9 februari hun stem uitbrengen op hun favoriete sporters, coaches, ploegen, vrijwilligers en clubs via een speciale website. Alle genomineerden voor de Almeerse Sportverkiezingen 2019 zijn bekend.

Nominaties Almeerse sportverkiezingen bekend

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant