130

Bewoners Stedenwijk waarschuwen voor dakgootreinigers

Bewoners van de Stedenwijk in Almere waarschuwen voor neppe dakgootreinigers. Als de medewerkers langskomen, blijkt er van alles mis te zijn met je schoorsteen of dakgoot. Het komt vaker voor: deze week waarschuwde ook het televisieprogramma Radar ervoor. Bewoners in de Eilandenbuurt hebben de dakgootreinigers ook gesignaleerd.

Kapot

“Vorige week kwam er een man bij ons aan de deur die aanbood de dakgoot voor 20,00 euro voor en achter schoon te maken”, zo vertelt een bewoner uit de Stedenwijk. “Voor dat geld ga ik de ladder niet op, dacht ik, dus een afspraak gemaakt, het was een bedrijf uit Den Bosch ‘gespecialiseerd in daken’. Met de Franse slag halen ze even wat vuil uit de dakgoot en toen kwam het: de afdichtingen van onze nokpannen waren versleten en moesten nodig vervangen worden, ze hadden wat vage slierten, de versleten afdichtingen, op de stoep gelegd die uit onze dakgoot gekomen zouden zijn. Dat konden zij wel repareren voor maar liefst 571,00 euro”.

De Stedenwijker heeft het aanbod toen afgewezen: “Bij ons ging er een lampje branden en we haakten af. Onlangs ging het op televisie over een groep oplichters die zich melden als schoorsteenvegers en dakgootreinigers. Deze praktijken lijken wel heel erg op de ervaringen die wij in Stedenwijk hebben meegemaakt. Trap er niet in, dakgoten reinigen voor 20 euro kan niet en draaiende kapjes op de schoorsteen van de open haard voor 450 euro kunnen zelfs gevaarlijk zijn”, aldus de bewoner.

Neppe schoorsteenvegers

“Internet staat vol slechte recensies over het bedrijf en aanverwante sites”, zo meldt televisieprogramma Radar. Het televisieprogramma krijgt al jaren klachten over louche schoorsteenvegers. “En we hebben er al eerder uitzendingen aan gewijd”. Meer over dit onderwerp is terug te bekijken via de website van Radar.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant