53

Dagoverzicht: Gevaarlijke brug, hoge flat en softdrugs

Benieuwd naar het nieuws van vandaag uit jouw buurt? Bekijk hieronder de vijf meest spraakmakende berichten van de dag.

Gevaarlijke brug

De Beitelbrug in de buurt van Markerkant blijkt in zeer slechte staat te zijn. Dat meldt de gemeente Almere. De gemeente heeft daarom de brug afgesloten. De op ongeveer 300 meter afstand liggende Bergklaverbrug kan gebruikt worden als alternatieve route. De alternatieve route voor fietsers en wandelaars zal met borden worden aangegeven.

Hoge flat Waterwijk

De VVD in Almere vindt dat de gemeente de plannen voor een hoge flat bij de Waterwijk opnieuw moet bespreken met bewoners. De raad heeft een brief van omwonenden ontvangen met 120 handtekeningen waarin de bewoners hun teleurstelling tonen over de communicatie van de gemeente. Het plan is om een seniorenflat te bouwen van 15 meter hoog. Veel bewoners wisten er niks van.

Geen afval

Het duurt nog zeker een maand voordat het ondergronds afvalsysteem weer gebruikt kan worden. In de nacht van zondag op maandag 27 januari 2020 is er brand geweest bij een van de locaties van Stadsreiniging. Door de brand aan de Baljuwstraat is het ondergronds afvaltransportsysteem buiten werking. Er worden in het centrum nu tijdelijke containers gebruikt om afval te verzamelen.

Veroordeling

Frank Giltay, voormalig voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad van de nationale politie, is veroordeeld tot een half jaar gevangenisstraf. In 2017 werd Giltay bij de politie ontslagen wegens ernstig plichtsverzuim. Er zouden door hem onder andere facturen zijn vervalst. Op die manier heeft hij tienduizenden euro’s van de politie weten weg te sluizen. Daarnaast zouden er onder leiding van Giltay dure etentjes en feestjes gehouden zijn. Volgens Giltay is hij de dupe geworden van een interne machtsstrijd binnen de politie. De twee medeverdachten krijgen taakstraffen.

Hennep Polluxstraat

Woensdag heeft de politie een hennepdrogerij aangetroffen in Almere. Dat meldde de politie vandaag. De drogerij bevond zich in een woning aan de Polluxstraat in Almere Poort. Volgens de politie lag er 30 kilogram softdrugs in de woning. De Landelijke Eenheid deed de inval. Zij doen op grote schaal onderzoek naar criminele activiteiten rondom drugs.

Foto

Skyline Almere. Foto door: Nulzesendertig.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant