60

Rixax squash Almere ontvangt landskampioen Victoria

Rixax squash Almere ontvangt vandaag landskampioen Victoria Rotterdam tijdens de DPD Eredivisie Squash. De Eredivisie is exact beland op de helft van de competitie en de return wedstrijden staan op het programma.

Kansen

“Bij de start in oktober werd ons eerste heren team kansloos verslagen in de grootste havenstad van Nederland. Echter nu zijn er kansen op een stunt”, zo schrijft de club. “RIXAX Almere komt met een sterke opstelling en is op papier zelfs de favoriet. Echter het blijft sport en de vorm van de avond zal bepalend zijn. RIXAX Almere staat door de geweldige winst van vorige week op Meersquash op een onverwachte vijfde positie en wil die graag vasthouden in de strijd op lijfsbehoud. Om te kunnen handhaven in de Eredivisie squash moeten we één club onder ons houden en de komende wedstrijden zijn dan ook cruciaal in de strijd om lijfsbehoud. Feit is dat bij winst er een belangrijke stap aangaande lijfsbehoud kan worden gezet”.

Toppers

RIXAX Almer gaat voor het eerst zijn nummer 1 speler opstellen, Greg Lobban. De 27 jarige Schot heeft 11 PSA titels gewonnen en koerst langzaam naar een top 20 notering op de Wereldranglijst. Hij gaat zijn debuut maken in de Almeerse formatie. Zijn wedstrijd wordt echter een zware opgave. Hij mag het opnemen tegen de getalenteerd Maleisiër Yow Ng. Pas 22 jaar en nu al op de 34e plek op de ranglijst. Ook hij zal zich snel gaan voegen van de top 20 van de Wereld.

De wedstrijd wordt vanavond om 19.30 uur gespeeld. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van RIXAX Almere.

Dit vind je misschien ook interessant