96

Podcast: Geradicaliseerde jongeren, een nieuw museum en een interview

Vandaag in de 1Almere-podcast diverse onderwerpen: zo gaat het over een camperbrand, geradicaliseerde jongeren, Denise de Boer die een nieuw Almeers museum vorm gaat geven en een interview met Meino Schraal.

Media-overzicht

In de podcast een media-overzicht met actuele Almeerse berichten:

  • Gehandicapte Petra zit zonder camper na brand;
  • De Meergronden krijgt nieuwbouw;
  • Geparkeerde touringcars centrum zorgen voor overlast;
  • Gemeente grijpt in bij geradicaliseerde jongeren;
  • Denise de Boer gaat nieuw museum Almere vormgeven;
  • Onderwijsstaking in Almere;
  • Het Weer.

Meer uitgebreide nieuwsberichten en reportages zijn te vinden in ons nieuwsoverzicht.

Interview

Meino Schraal is al ruim tien jaar als historicus verbonden aan het Stadsarchief in Amsterdam. Dat zou normaal gesproken nauwelijks de moeite van het vermelden waard zijn, ware het niet dat zijn achtergrond allesbehalve doorsnee is. Schraal is kortgezegd een Urker-Amsterdammer met Perzisch bloed. Hij heeft lang in Flevoland gewoond, maar is flink actief in de provincie van onze hoofdstad.

Schraal wordt al op zijn 16e politiek actief, als hij zich aanmeldt bij het CDJA, de jongerenafdeling van het CDA. Hij werkt zich langzaam binnen de partij op en wordt in 2003 lid van de Provinciale Staten van Noord-Holland. Daar doet hij tot de dag vandaag de woordvoering over Welzijn, Cultuur, Zorg, Media, Sport en Onderwijs.

RB

Deze aflevering werd mede mogelijk gemaakt door onze collega’s in Bloemendaal. Op de website van RB kun je het volledige interview beluisteren.

Vrijdag

Aanstaande vrijdag hoor je de laatste 1Almere-podcast van deze maand. Dan uitgebreid aandacht voor de headlines van het Almeerse nieuws.

Podcast gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant