125

Klachten over hardnekkige schimmel huurwoningen Almere Buiten

Bewoners van huurwoningen in de Mahoniestraat en het Jadeplantsoen in de Regenboogbuurt hebben last van hardnekkige schimmel. De bewoners hebben hun klacht ingediend bij Woningbouwvereniging Goede Stede. De woningbouwvereniging gaat de woningen binnenkort inspecteren.

Extreem

Afgelopen zaterdag namen leden van de SP in Almere een kijkje in de buurt. Ook zij waren geschokt van wat zij zagen: “Een groot aantal van de bezochte woningen had schimmeloverlast. In een woning was zelfs sprake van een levensgevaarlijke situatie. Het hele huis, waar een gezin met drie kinderen leeft, zat vol met schimmel”.

De SP maakte een video van een kamer vol met schimmel:

Jaren

Volgens bewoners hebben zij al jaren last van schimmel in hun woning. Verhuurder Goede Stede zou van alles hebben beloofd maar in de praktijk niets doen. De woningbouwvereniging zegt tegen de regionale omroep dat het aantal klachten dat de afgelopen jaren uit de buurt is binnengekomen op twee handen is te tellen. Dat was voor de woningbouwvereniging geen signaal dat er iets mis zou zijn.

Oproep

De SP in Almere doet een oproep aan andere huurders in Almere om soortgelijke klachten te melden. Het gaat om Almeerders die ook in een ongezonde huurwoningen leven. “Wij gaan in beeld brengen hoe groot dit probleem in de stad is. Iedereen heeft recht op een veilige en gezonde woning”, zo laat de partij weten.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant