50

Jongen beroofd van spullen in Almere

Op vrijdag 24 januari werd een 15-jarige jongen onder bedreiging van een steekwapen beroofd van zijn spullen. De recherche is op zoek naar getuigen. Dat meldt de politie.

Bibliotheek

“Als het slachtoffer rond 18.00 uur in de bibliotheek van Almere is, wordt hij aangesproken door een jongeman, die vraagt of hij zijn telefoon mag gebruiken om even te bellen. Het slachtoffer stemt in en loopt met de jongen naar buiten. Hier voegen zich nog twee jongens bij hen”, zo schrijft de politie. “Na een stuk lopen bedreigt de jongen, die hem in eerste instantie om zijn telefoon vroeg, hem met een mes en dwingt het slachtoffer het Lumièrepark in te lopen. Hij eist vervolgens nog een aantal andere spullen van het slachtoffer. Als ze hun buit binnen hebben, gaan de daders er vandoor”.

Drie daders

Bij de bedreiging zijn drie daders betrokken. “Het gaat om drie jongens met getinte huidskleur. Allemaal tussen de 1m75 en 1m80 lang. De dader die om de telefoon vroeg heeft een stevig postuur, de andere twee hebben een slank postuur”, aldus de politie.

Oproep

De politie is op zoek naar getuigen: “Heeft u iets gezien van deze straatroof in de vroege avond van vrijdag 24 januari? Of heeft u in de omgeving van Lumièrepark misschien wel een camera hangen? Laat het ons dan weten. Dat kan via 0900-8844. U kunt ook anoniem melden via 0800-7000. Alle informatie helpt”.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant