55

Containers vervangen tijdelijk ondergronds afvalsysteem

In de nacht van zondag op maandag 27 januari 2020 is er brand geweest bij een van de locaties van Stadsreiniging. Door de brand aan de Baljuwstraat is het ondergronds afvaltransportsysteem buiten werking. Dat meldt de gemeente. Het afvalsysteem kan nu niet worden gebruikt. Daarom heeft de gemeente speciale afvalbakken geplaatst.

Brand

Mogelijk is de brand ontstaan in één van de ventilatoren. Door middel van het afzuigsysteem wordt huishoudelijk afval van woningen en bedrijven in het stadscentrum door een buizenstelsel naar het depot gezogen. Er is gekeken of het systeem nog in orde is. Dit bleek niet het geval. Gemeente Almere onderzoekt de gevolgen en zorgt voor tijdelijke containers zodat bewoners, winkeliers en bezoekers van het centrum hun afval kunnen weggooien.

Plattegrond

Op de website van de gemeente is een plattegrond te vinden met daarop de punten van de tijdelijke containers.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant