54

Woningaanbod in Almere het meest energiezuinig van Nederland

Nergens in Nederland is het woningaanbod energiezuiniger dan in Almere. Dit blijkt uit een analyse door Beslist.nl van ruim 100.000 te koop staande woningen en recente verkochte koopwoningen in Nederland. Liefst 51 procent van de te koop staande woningen in Almere beschikt zelfs over het zuinigste energielabel (A).

Koopwoningen

Naast de woningen met energielabel A, bestaat de huizenmarkt in Almere verder grotendeels uit woningen met energielabel B (26%) of energielabel C (21%). Slechts een klein deel van de woningen heeft een energielabel D of lager (3%). 

Flevoland

Op provinciaal niveau komen woningen in Flevoland als zeer gunstig uit het onderzoek. Liefst 42% van het woningaanbod in Flevoland bestaat uit woningen met een A-label. Dit is flink meer de nummer 2, de provincie Utrecht. Daar vormen woningen met energielabel A 26% van het totale woningaanbod. 

Noordoostpolder is terug te vinden op 109e plek van de bijna 300 gemeenten waarvan het woningaanbod groot genoeg was om een gemiddelde energiezuinigheid te kunnen berekenen. Urk is niet meegenomen in het onderzoek vanwege een te laag aantal te koop staande woningen.

**Ingezonden artikel**

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

 

Dit vind je misschien ook interessant