50

”D66 Almere maakt zichtbaar wat gebouwd wordt”

‘Laat zien wat je bouwt’ is het credo van D66-raadlid Michaël Busby. Zijn motie om informatieborden te plaatsen bij bouwprojecten is donderdagavond door de Almeerse gemeenteraad aangenomen.

Bouwen

“Het duurt soms best lang voordat je als bewoner informatie hebt over wat er nu precies gebeurt met bouwwerkzaamheden in je wijk”, vertelt D66-er Michaël Busby. “Dat zie je vooral bij transformatieprojecten. Dat zijn kantoorgebouwen die worden omgebouwd tot woningen. Heel vaak is dat onduidelijk. De vergunningaanvraag is nog wel te vinden maar zodra die afgegeven is, is er eigenlijk geen informatie meer voorhanden. Dan is het fijn als daar een bord staat zodat je ziet wat er gaat komen.”

Kantoorpanden

Door heel Almere worden momenteel voormalige kantoorpanden veranderd naar woningen. D66 Almere is daar een groot voorstander van want de woningnood is groot. Michaël vervolgt: “Het betekent soms wel overlast of een rommelige aanblik van een pand dat geen fijn beeld is. Met zo’n bord dat door de opdrachtgever/uitvoerder wordt neergezet krijg je meteen als passant of bewoner de juiste informatie over wat er gaande is. Het is mooi dat de raad het eens is met ons idee.”

Foto

Nieuwbouw in Zandpoort. Door: Nulzesendertig.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant