56

Wietexperiment kost naar verwachting 850.000 euro

Het wietexperiment van de overheid gaat de gemeente Almere waarschijnlijk ongeveer 850.000 euro kosten. De Rijksoverheid vergoed een deel van de kosten, maar een deel zal de gemeente zelf moeten betalen. De gemeente meldde eerder dat de kosten niet te hoog mogen oplopen.

Staatswiet

Tien gemeenten doen mee aan het experiment met staatswiet. Onder de tien gemeenten ook Almere. Andere gemeenten die meedoen aan de proef zijn in elk geval Tilburg en Breda. Gemeenten moesten voor 31 december laten weten of zij wel of niet meedoen aan de proef. De gemeente Almere blijft voorlopig meedoen met het wietexperiment van de overheid. Dat heeft de gemeente laten weten.  Het experiment start naar verwachting in 2021.

College

Uit een brief van het college blijkt dat er hogere kosten werden verwacht. Voor de voorbereidingen krijgt de gemeente 150.000 euro van de Rijksoverheid.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant