56

Gemeente gebruikt oud besturingssysteem op computers

De gemeente Almere gebruikt op 150 computers nog steeds het oude besturingssysteem Windows 7. Dat meldt de regionale omroep die vragen heeft gesteld aan de gemeente Almere.

Software

De oude computers worden gebruikt, omdat software niet altijd bruikbaar is op nieuwe besturingssystemen. “Op 120 computers staat Windows 7 in verband met een opleidingsprogramma. Daarnaast worden 30 computers met Windows 7 gebruikt voor het scannen van documenten”, aldus een woordvoerder van de gemeente tegen Omroep Flevoland. Volgens de omroep kan de gemeente niet zeggen hoeveel computers er in totaal gebruikt worden.

Problemen

De gemeente verwacht op korte termijn nog geen problemen. “Er wordt gekeken welke oplossingen er zijn voor de lange termijn. Het zou kunnen dat er naar andere programma’s wordt overgestapt, of dat de leveranciers van de desbetreffende programma’s een nieuwe versie maken die ook buiten Windows 7 te gebruiken is”, aldus de woordvoerder.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant