65

Bewoners Stedenwijk zijn strand zat

Veel omwonenden van het Stedenwijkstrand zien het strand liever verdwijnen. Dat blijkt uit een enquête van de gemeente Almere. 54% van de respondenten wil dat het strand opgeheven wordt. Een ander deel kiest voor de optie ‘strand schoonmaken’.

Zwanen

Het Stedenwijkstrand is een geliefde plek bij mensen, maar ook bij zwanen. Met een grote groep zwommen en rustten de zwanen bij dit strand. Dat zorgt ervoor dat het strand vaak vol ligt met zwanenpoep. Om de overlast tegen te gaan, plaatste de gemeente in mei 2018 een hek.

Vandalisme

Het doel was om de zwanen van het strand weg te lokken en naar de Tuschinskypier in het Lumierepark te laten lopen.

“Het plaatsen van het hek was een tijdelijke maatregel, dit heeft echter niet voldoende gewerkt”, aldus de gemeente Almere. “Door de wind en vandalisme ligt het hek vaak om en het wordt regelmatig kapot gemaakt. Ook de zwanen laten zich niet dwingen naar een andere locatie, ze vinden steeds weer een mogelijkheid om op het strand te komen. Nu blijkt dat dit niet voldoende helpt, is besloten het hek te verwijderen”.

Opheffen

Waarschijnlijk wordt het strand opgeheven. De gemeente is benieuwd naar de mening van omwonenden. Omwonenden die nog niet gereageerd hebben op de enquête, hebben tot medio oktober de tijd deze in te vullen.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant