57

Weekoverzicht: Van popprijs tot ontvoering

Benieuwd naar het belangrijkste Almeerse nieuws uit de afgelopen week? Bekijk hieronder een selectie in het weekoverzicht.

Foto van de week

Bij Seasons Art Class in Almere Haven is een bijzondere expositie te bekijken van cursisten. Aicheline Everts is al jaren de drijvende kracht achter dit laagdrempelige amateurkunst-project. Dit jaar heeft Seasons Art Class een nieuwe locatie: De Blauwe Reiger.

Foto door: Greta Verduin.

Rob Stenders

Radio-dj Rob Stenders uit Almere is op muziekfestival Eurosonic Noorderslag uitgeroepen tot winnaar van de Pop Media Prijs.

Almeerders kiezen massaal voor ‘Bohemian Rhapsody’ in Top 2000

Verlies voor City FC

Almere City FC heeft verloren van De Graafschap. In het eigen Yanmar Stadion gingen de Almeerders met 0-2 onderuit.

City FC verliest van De Graafschap

Auto-inbraken

Afgelopen jaar werden er in totaal 48.499 auto-inbraken geregistreerd. 53 procent van de inbraken is te herleiden naar ‘slechts’ 15 van de 355 Nederlandse gemeenten. In deze top 15 staat ook de gemeente Almere, met 576 auto-inbraken. Almere staat op plek 13 in de lijst.

Almere in top 15 gemeenten met meeste auto-inbraken

Kinderen zijn de baas

Niet eerder stelden zoveel Nederlandse CEO’s, directeuren, politici en hoofdredacteuren hun functie beschikbaar aan kinderen uit wijken met sociaaleconomische achterstand als dit jaar. Afgelopen donderdag vond de JINC Baas van Morgen plaats. Onder meer de directeuren van Keolis, Ballast Nedam en Specto Aerospace deden mee, evenals Commissaris van de Koning Leen Verbeek, Wouter Slob van Waterschap Zuiderzeeland en Paul van der Linden van Triade/Vitree. Met Baas van Morgen wil JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een succesvolle loopbaan niet voor iedereen is weggelegd.

”Kinderen de baas in Flevoland”

Woningnood

De SP en de Partij voor de Dieren willen een ‘Deltaplan’ om de woningnood in Almere tegen te gaan. De SP geeft aan dat er veel onduidelijk is over de bouw van extra sociale woningen. ”Afgelopen donderdag is het raadsvoorstel over extra sociale woningen besproken. In dit raadsvoorstel van het college staan veel cijfers en getallen, het wordt er allemaal niet duidelijker van”, zo laat de partij weten. “Met dit raadsvoorstel lijkt het er sterk op dat het college de raad niet serieus neemt”.

‘Deltaplan’ voor bouw extra sociale woningen

Hogering

Dit voorjaar starten de werkzaamheden aan de Hogering. “Vanaf deze week worden naast de Hogering proefsleuven gegraven om de definitieve locatie van alle bestaande kabels en leidingen vast te stellen. Dit gebeurt op drie locaties: ter hoogte van de kruispunten met de Hollandsedreef en de Herman Gorterweg en rondom het spoorviaduct”, zo meldt de gemeente Almere.

Start voorbereidende werkzaamheden verbreding Hogering

Ontvoering

Op 31 december 2019 werd vanuit Amsterdam-Noord een 31-jarige vrouw met haar twee kinderen van drie en zeven jaar oud ontvoerd. Het lukte de vrouw om de politie te alarmeren. De politie startte direct een uitgebreid opsporingsonderzoek. Met resultaat: de vrouw werd aangetroffen in een woning in Almere. De politie maakte het nieuws pas gisteren bekend.

Ontvoerde vrouw in Almere door politie bevrijd

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant