242

Vacatures: Heen en Weer lopen

Naast nieuws zoekt 1Almere ook naar vacatures bij jou in de buurt. Vandaag aandacht voor vier interessante vrijwilligersvacatures.

Gastgezin

YFU zoekt Gastgezinnen voor buitenlandse scholieren. Youth for Understanding (YFU) is een landelijke non-profit vrijwilligersorganisatie dat jongeren al ruim 60 jaar de mogelijkheid biedt om een schooljaar, semester of zomer op uitwisseling te gaan. “Elk jaar komen tientallen buitenlandse scholieren naar Nederland. Zij volgen een schooljaar/semester aan een reguliere middelbare school. Op deze manier leren zij een andere cultuur kennen, een vreemde taal spreken en ontmoeten zij nieuwe mensen. De aankomst momenten zijn augustus en januari”, aldus de organisatie.

Knutselen

Triade Vitree zoekt knutsel- en winkelmaatjes. Eén van de cliënten vindt het leuk om samen met jou leuke activiteiten te doen, zoals naar de markt te gaan of een stukje te wandelen. “Verder houdt ze van winkelen (vooral bij de Hema), van verhalen vertellen, van dieren (vooral honden), van naar Amsterdam gaan, van knutselen en nog veel meer”. Interesse? Meld je aan.

Sport

Het COA is op zoek naar sportieve vrijwilligers die willen sporten met bewoners van het AZC. “Wij hebben verschillende velden voor volleyball, basketball en voetbal. Er kunnen natuurlijk andere sportieve activiteiten bedacht worden”, zo meldt het COA. Lijkt jou dit leuk? Reageer dan.

Heen en weer

Stichting Almere Speciaal is op zoek naar vrijwilligers. “Wij zijn opzoek naar iemand die leerlingen van school naar het zwembad brengt en weer terug”, aldus de stichting. “Leerlingen van SO Olivijn en VSO Aventurijn kunnen in aanmerking komen om te zwemmen voor hun A-diploma of aangepast diploma op maandag. De leerlingen moeten heen lopen naar het zwembad en weer terug naar school. Dit mogen zij echter niet zelfstandig doen, omdat onder schooltijd de school verantwoordelijk is voor de leerlingen. Nu is een eis om in aanmerking te komen voor het zwemmen dat ouders ze heen – en weer kunnen brengen. Dit zorgt vaak voor problemen, omdat ouders aan het werk zijn, hierdoor kunnen leerlingen die in staat zijn het diploma te behalen niet altijd zwemmen”.

Betaalde banen

Deze vrijwilligersvacatures vind je bij de VMCA. De VMCA is er voor vrijwilligers en mantelzorgers.
Natuurlijk zijn er ook betaalde banen. Wil je betaald werk in de buurt vinden? Neem dan eens een kijkje op Twitter.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant