Podcast: Hoe staat het met de coalitieonderhandelingen in Almere?

Deel dit artikel

In november viel het college van burgemeester en wethouders. Het vertrouwen in de PvdA werd door de VVD, ChristenUnie en D66 opgezegd. De PvdA trok daarop wethouder Jerzy Soetekouw terug uit het college. Sindsdien wordt er een nieuwe coalitie gevormd. Maar hoe staat het met de onderhandelingen? We horen er al een tijdje niets over.

Twee weken

Volgens VVD-fractievoorzitter Ulysse Ellian verlopen de onderhandelingen goed. Dat bleek gisteren tijdens de Politieke Markt op het stadhuis. Ellian verwacht snel met een resultaat te komen. Maar hoe snel? Beluister meer over dit en andere nieuwsonderwerpen in de 1Almere-podcast:

Headlines

In de podcast hoor je meer over de volgende onderwerpen in een media-overzicht:

 • Landelijk nieuws: Reisbeperkingen voor 25 miljoen Chinezen om virus Wuhan;
 • Landelijk nieuws: Legaal rondrijden op een elektrische step? Dat gaat niet snel gebeuren;
 • Lokaal nieuws: Hoe staat het met de coalitieonderhandelingen in Almere?;
 • Lokaal nieuws: PVV vraagt Floriadedebat aan;
 • Lokaal nieuws: Project Van Afkomst Naar Toekomst;
 • Lokaal nieuws: Geen borden bij braakliggende stukken grond;
 • Het Weer;
 • Evenement: Almeers verleden geïllustreerd door Kelvin Wilson;
 • Evenement: Eerste namen bekend voor OH MY! Music Festival;
 • De stelling van de week.

Meer uitgebreide nieuwsberichten en reportages zijn te vinden in ons nieuwsoverzicht.

Stem mee

Er moet de komende jaren stevig worden bijgebouwd om aan de vraag naar woningen te kunnen voldoen. Dat meldde EénVandaag precies een jaar geleden. In Almere is er uiteraard nog voldoende ruimte om te bouwen, maar zou er ook in bestaande wijken gebouwd moeten worden in de ‘groenstroken’. Wat vind jij? Moet er meer bebouwing komen in de Almeerse wijken? Wellicht een manier om de woningnood in Almere tegen te gaan.

Stem op de poll hieronder en laat een reactie achter onderaan de pagina.

Er moet meer bebouwing komen in de huidige Almeerse wijken

Foto

Staatsbosbeheer, Participatiepenning 2019. Wethouder Jerzy Soetekouw die door de PvdA werd teruggetrokken uit het college. Foto door: Gemeente Almere (aangeleverd / uit archief).

Podcast gepubliceerd door: 1Almere.nl.

One Reply to “Podcast: Hoe staat het met de coalitieonderhandelingen in Almere?”

 1. Ruudenjose

  Vooral niet gaan samenwerken met een partij die voor de Nederlanders is. Een partij die vindt dat onze kinderen recht hebben op een betaalbare woning. Een partij die vindt dat onze kinderen het eerst aan de beurt zijn. Een partij die tegen de islamisering van Almere is. Een partij die tegen het bouwen van de zoveelste moskee is.Vooral niet mee samenwerken hoor. Lekker meehuichelen met de islam en de asielparasieten. Dat vinden de Almeerse partijen heel belangrijk. Almeerders vinden de opvang van de asielparasieten belangrijker dan de toe komst van hun kinderen en kleinkinderen.
  Dat is van ondergeschikt belang dat onze kinderen en kleinkinderen een vreselijke tijd tegemoet gaan dankzij het wegkijken en meehuichelen met de islam en de asielparasieten…Ik kies voor de PVV. De enige partij die zich verzet tegen de islamisering van Nederland. Die zich verzet tegen de bouw van al die haathutten genaamd moskeeën. Al die Almeerders die maar blijven wegkijken moeten eens aan hun kinderen en kleinkinderen denken. Echter de islam en de asielparasieten vinden zij veel belangrijker. Bijvoorbeeld de oplossing van de woningnood ?55.000 statushouders eruit zetten. Grenzen dicht. Einde aan het bouwen van moskeeën. Eigen volk eerst@ Leve de PVV!

Reageren is niet meer mogelijk.