54

Onopgeloste moorden krijgen aandacht in film en wandeltochten

Nabestaanden van geweldslachtoffers waarvan de zaak een Cold Case-zaak is geworden, willen nog meer aandacht voor hun overleden familielid. Door middel van een film die getoond wordt op scholen en in gevangenissen willen de nabestaanden een signaal afgeven aan Nederland. Ook komen er twaalf wandeltochten die bedoeld zijn voor nabestaanden om elkaar in informele sfeer te treffen. Dat meldt Wicky van der Meijs uit Almere aan de regionale omroep. Zij is van de Federatie Nabestaanden Geweldslachtoffers.

Film

“We hebben een filmpje gemaakt waarin wij gedetineerden willen aanspreken door ons gevoel. Door te laten zien waar wij elke dag na de moord mee te maken krijgen”, zo vertelt Van der Meijs aan de regionale omroep. Van der Meijs hoopt dat getuigen of daders zich daardoor alsnog zullen melden. In de film is er ook aandacht voor de vermoorde Esther Paul uit Almere.

Landelijke Dag Herdenken Geweldslachtoffers

Er komt dit jaar ook een landelijke Dag Herdenken Geweldslachtoffers. Die wordt gehouden op de derde zaterdag van september.

Stille tocht

In juni werd er al een stille tocht georganiseerd voor de slachtoffers van onopgeloste moorden. Ook de burgemeester van Almere en de landelijk portefeuillehouder cold cases van de politie waren aanwezig. De tocht werd gehouden bij De Kemphaan in Almere.

Lees ook eens:

Vandaag Stille tocht bij De Kemphaan voor onopgeloste moorden

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant