Stelling: ‘Meer bebouwing in de Almeerse wijken?’

Deel dit artikel

Er moet de komende jaren stevig worden bijgebouwd om aan de vraag naar woningen te kunnen voldoen. Dat meldde EénVandaag precies een jaar geleden. In Almere is er uiteraard nog voldoende ruimte om te bouwen, maar zou er ook in bestaande wijken gebouwd moeten worden in de ‘groenstroken’. Wat vind jij? Moet er meer bebouwing komen in de Almeerse wijken? Wellicht een manier om de woningnood in Almere tegen te gaan.

Geef je mening

Stem op de poll hieronder en laat een reactie achter onderaan de pagina.

Er moet meer bebouwing komen in de huidige Almeerse wijken

Uitdaging van een stad

“De uitdaging die de steden nu hebben is om te verdichten én te vergroenen”, zegt Robbert Snep, onderzoeker aan de Universiteit van Wageningen. “Bakstenen komen vaak in de plaats van groen in de stad. Maar dat komt niet ten goede van de leefbaarheid in de stad”. Een echte uitdaging, want als het aan minister Ollongren van Binnenlandse Zaken ligt, moet er tot 2025 flink worden bijgebouwd in diverse Nederlandse steden om in de behoefte te voorzien: 75.000 woningen per jaar.

In Almere is het nog goed gesteld met de hoeveelheid groen in de wijken. Het minst groen zijn respectievelijk Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Lees meer over dit thema bij EénVandaag >

Foto

Nieuwbouw in Almere Poort. Foto door: Nulzesendertig.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

3 Reacties op “Stelling: ‘Meer bebouwing in de Almeerse wijken?’”

  1. Ruudenjose

    Meer woningen voor meer statushouders. Onze kinderen hebben pech. Die moeten maar thuis blijven wonen. De wachttijd voor een woning is al langer dan 10 jaar. Hopelijk hebben de Almeerders die zo voor de islam en de asielparasieten zijn veel kinderen. Dat is hun toekomst. Meer islam meer asielparasieten en nog veel meer wegkijken.

  2. Pam

    “In Almere is het nog goed gesteld met de hoeveelheid groen in de wijken”
    Al enige jaren constateren wij dat er in Almere veel bomen worden gekapt en er geen bomen voor terug komen. Biomassa-centrales moeten toch draaien. Staatsbosbeheer en gemeentes verdienen veel geld met het leveren van houtsnippers aan biomassa-centrales. Zeer kwalijk en dat er gesteld wordt dat het met de hoeveelheid groen in Almeers wijken wel goed gaat, waag ik te betwijfelen. Tenzij er hierbij alleen gekeken is naar de wijk Almere Hout, natuurlijk…

Reageren is niet meer mogelijk.