63

Ontvoerde vrouw in Almere door politie bevrijd

Op 31 december 2019 werd vanuit Amsterdam-Noord een 31-jarige vrouw met haar twee kinderen van drie en zeven jaar oud ontvoerd. Het lukte de vrouw om de politie te alarmeren. De politie startte direct een uitgebreid opsporingsonderzoek. Met resultaat: de vrouw werd aangetroffen in een woning in Almere.

Aanhouding

Op 1 januari 2020 slaagden leden van de Dienst Speciale Interventies (DSI) erin de vrouw en haar kinderen te bevrijden uit de woning waar ze werden vastgehouden. “Inmiddels zijn tien verdachten aangehouden”, zo meldt de politie. “Na voor de Raadkamer te hebben gestaan zitten er nog zes personen vast: vijf mannen en één vrouw – in leeftijd variërend van 19 tot 28 jaar – uit Amsterdam, Lelystad en Purmerend. Er zijn bij de diverse verdachten in totaal vijf vuurwapens en ongeveer 200.000 euro in contanten aangetroffen en in beslag genomen. Uit het onderzoek is de voorlopige verdenking gerezen dat een deel van de verdachten deel uitmaakt van de rapscene in Amsterdam Zuidoost”.

Beperking

De verdachten zaten tot en met afgelopen maandag in beperkingen. De politie vermeldde daarom de aanhoudingen nu pas.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant