58

‘Deltaplan’ voor bouw extra sociale woningen

De SP en de Partij voor de Dieren willen een ‘Deltaplan’ om de woningnood in Almere tegen te gaan. De SP geeft aan dat er veel onduidelijk is over de bouw van extra sociale woningen. ”Afgelopen donderdag is het raadsvoorstel over extra sociale woningen besproken. In dit raadsvoorstel van het college staan veel cijfers en getallen, het wordt er allemaal niet duidelijker van”, zo laat de partij weten. “Met dit raadsvoorstel lijkt het er sterk op dat het college de raad niet serieus neemt”.

Motie

Beide politieke partijen hebben samen een motie ingediend. De partijen willen dat het college komt met een deltaplan om de volkshuisvesting te ontwikkelen zodat de woningnood kan worden ingeperkt en uiteindelijk kan worden opgelost. Daarin moet worden gekomen tot een aanpak voor de korte, middellange en lange termijn. De partijen hopen dat voor het eind van februari 2020 de raad het concrete stappenplan kan vaststellen.

Opheldering

“Een coalitieakkoord ‘liefde voor Almere’ noemen en dan zo weinig investeren om een grote nood op te lossen en mensen een dak boven hun hoofd te geven is een vorm van wanbestuur”, aldus de SP. “De SP wil duidelijkheid en heeft de portefeuillehouder nogmaals gevraagd om concrete cijfers over de opgeleverde woningen, waar de sleutel in de voordeur is gestoken of gestoken gaat worden en wel in de huidige coalitieperiode (maart 2018-maart 2022) Iedereen kan snappen dat je in plannen, visies en heipalen niet kan wonen. Dus bouwen, bouwen en bouwen”.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant