52

”Kinderen de baas in Flevoland”

Niet eerder stelden zoveel Nederlandse CEO’s, directeuren, politici en hoofdredacteuren hun functie beschikbaar aan kinderen uit wijken met sociaaleconomische achterstand als dit jaar. Maar liefst 317 bazen doen op 23 januari 2020 mee aan JINC Baas van Morgen. Daarvan komen er 27 uit Almere en Lelystad. Onder meer de directeuren van Keolis, Ballast Nedam en Specto Aerospace doen mee, evenals Commissaris van de Koning Leen Verbeek, Wouter Slob van Waterschap Zuiderzeeland en Paul van der Linden van Triade/Vitree.

Baas van Morgen

Met Baas van Morgen wil JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een succesvolle loopbaan niet voor iedereen is weggelegd. Want wie geboren wordt in een omgeving met veel armoede en weinig rolmodellen, heeft veel minder kans om het ver te schoppen dan leeftijdsgenootjes uit rijkere wijken. Hoe slim of talentvol hij verder ook is.

De jonge deelnemers staat de 23ste een spannende dag te wachten. Nadat ze, meestal door de ‘Baas van Vandaag’ zelf thuis zijn opgehaald, mogen ze namelijk even echt aan de top staan. Daarbij zien ze van binnenuit hoe een bedrijf, gemeente, nieuwsmedium of culturele instelling in elkaar steekt. Dit geeft de Bazen van Morgen een flinke stoot zelfvertrouwen, een groter netwerk en meer kennis van de arbeidsmarkt.

Verrijking

Voor de volwassen deelnemers is meedoen aan JINC Baas van Morgen eveneens leerzaam. Zo komen ze in contact met een wereld die hen meestal vreemd is, en kijken ze voor een dag met andere ogen naar hun bedrijf. In de woorden van Barry Porsius, directeur van City Marketing Lelystad “Wat is er mooier dan een jongere een dag de kans te geven om een bedrijf vanuit een ander oogpunt mee te maken. Daarnaast is het voor ons ook een enorm leerzame ervaring.”

Van start

Vestigingsmanager van JINC Flevoland Mariska Boom kan niet wachten om de Bazen van Morgen en Bazen van Vandaag met elkaar in verbinding te brengen. “Talentvolle kinderen uit Flevoland weten vaak niet wat voor bijzondere bedrijven zich in hun eigen omgeving bevinden, zeker als je opgroeit in een omgeving met weinig rolmodellen. Als Baas van Morgen maken ze kennis met bedrijven uit hun regio én werpen ze een frisse blik over een vraagstuk binnen de organisatie.’’

Foto

Groepsfoto van alle Flevolandse Bazen van Morgen en Bazen van Vandaag van de vorige editie van JINC Baas van Morgen in 2019. Door: Clipjesfabriek.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant