53

Almeerder Kenneth Vermeer vertrokken naar LAFC

Doelman Kenneth Vermeer vertrekt naar Los Angeles FC. De 34-jarige Almeerder tekent een contract voor twee jaar bij de club in de Verenigde Staten.

Feyenoord

Vermeer speelde sinds 2014 bij Feyenoord en was bijna elk seizoen een vaste waarde in het team. Hij speelde in totaal 133 officiële wedstrijden voor de Rotterdamse club. Daarvoor speelde de doelman bij aartsrivaal Ajax waar hij 103 officiële wedstrijden heeft gespeeld.

Trainer Dick Advocaat vindt het jammer dat de Almeerder vertrekt uit Rotterdam al ziet hij wel een voordeel van het vertrek: “Nu de club het relatief hoge salaris van Vermeer niet meer hoeft te betalen, hebben de Rotterdammers wat financiële ruimte om nieuwe spelers aan te trekken”, aldus de 72-jarige trainer eerder deze week.

Verhuizen

Binnenkort verhuist Vermeer naar de Verenigde Staten en was zaterdagavond nog aanwezig bij de wedstrijd van zijn oude club. Het is niet bekend of hij zijn woning in Almere behoudt.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant