56

Weekoverzicht: FloriAlly, XTC en Brand in het Best Western Hotel

Benieuwd naar het nieuws uit de afgelopen week? De redactie van 1Almere heeft de belangrijkste nieuwtjes uit Almere voor je op een rij gezet. Bekijk ze hieronder.

Foto van de week

De hartenwens van Ilana Kan uit Almere gaat in vervulling dankzij een aanvraag van De Luisterlijn bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Foto: Aangeleverd.

VriendenLoterij vervult hartenwens Ilana uit Almere

Vuurwerkverbod

De SP-fractie in Almere wil een verbod op vuurwerk in de stad. Dat liet de partij deze week weten. Ook wil de partij dat het college bij de landelijke overheid gaat pleiten voor een totaalverbod op consumentenvuurwerk in Nederland.

Flinke vernielingen door vuurwerk in Tussen de Vaarten

De SP stelde ook nog schriftelijke vragen over het ‘Schone Lucht Akkoord’. De SP vindt het onbegrijpelijk dat een stad als Almere niet aanwezig was bij de ondertekening van het akkoord.

Onderzoek: De lucht in Almere is ernstig vervuild

Papierbak

Vanaf maandag 3 februari 2020 verandert in Almere de inzameling voor papier, karton en textiel. Dat werd deze week bekend. Vanaf die datum wordt de bak alleen nog één keer in de maand geleegd. Tot aan nu leegt de gemeente de bak om de week.

Papierbak wordt minder vaak geleegd

Ambitieus dorps

Het Havenverbond heeft maandag een eerste, voorlopige versie van Visie 2040 gepresenteerd voor de binnenring van Almere Haven. Voor de eerste vijf jaren wordt een Aanpak voorgesteld met ingrijpende nieuwbouw voor de Meergronden, investeringen in een kleiner centrumgebied, en mogelijkheden voor Havenaren om meer maatschappelijke zaken zelf te regelen.

Almere Haven 2040: ambitieus dorps leefklimaat

Brand in hotel

In het Best Western Hotel in Almere Centrum is donderdag brand ontstaan door een haardroger. Het ging om een kleine brand op de 14de etage. De brandweer wist de brand snel te blussen.

Brand in het Best Western Hotel veroorzaakt door haardroger

XTC

De politie heeft in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 januari een man en een vrouw aangehouden langs de snelweg A6 in Almere. De verdachten, een 25-jarige man uit Lelystad en een 22-jarige vrouw uit Rotterdam, zijn aangehouden op verdenking van het bezit van harddrugs en een vuurwapen. Dat meldde de politie online.

Politie: “Man en vrouw aangehouden met XTC en vuurwapen”

Doorrijder

De politie heeft dinsdagavond in Opsporing Verzocht beelden laten zien van een scooterrijder die doorreed na een ongeluk. Bij die aanrijding is een fietsster van 67-jaar zwaargewond geraakt.

Beelden doorrijder in Opsporing Verzocht

FloriAlly

Woensdag is de samenwerkingsovereenkomst voor FloriAlly getekend door diverse partijen. De partijen ontwikkelen samen het educatieprogramma FloriAlly voor kinderen tussen de 4 en 14 jaar in Almere.

Educatief programma FloriAlly in de maak

Bevrijdingsfestival

Het Bevrijdingsfestival krijgt als nieuwe locatie het Stadhuisplein. De organisatie maakte de nieuwe locatie donderdag bekend.

Bevrijdingsfestival dit jaar op Stadhuisplein

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant