57

Stichting Regenboogbuurt zet vraagtekens bij kleurbehoud in de wijk

Stichting Regenboogbuurt heeft vragen over het plan om in de Regenboogbuurt de originele kleuren op gevels te krijgen. De stichting wil graag informatiebijeenkomsten voor bewoners en belanghebbenden. Dat laat de stichting weten in een brief aan de gemeenteraad.

Karakteristieke kleuren

Binnenkort wordt er binnen de Almeerse politiek gesproken over het in de oude staat herstellen van de kleuren van gebouwen. De Regenboogbuurt staat erom bekend dat gebouwen in de wijk ieder een eigen kleur hebben. Die kleuren zijn na jaren aan het verbleken. Daarom wil de gemeente dat de gebouwen weer opnieuw beschilderd worden. “Als buurtbewoners weigeren volgt mogelijk een boete”, zo wordt gemeld.

Bewoners

Veel bewoners willen dat de gemeente erop toeziet dat de huizen in de Regenboogbuurt weer de oorspronkelijke kleuren krijgen. Het gaat om 69 procent van de bewoners, zo blijkt uit een enquête. Al jaren wordt er gediscussieerd over de kleuren op de muren. Het college van burgemeester en wethouders heeft het plan om dit jaar alles definitief wettelijk vast te leggen.

Over de gevolgen en eventuele maatregelen is bij de bewoners nu nog weinig bekend. Daarom wil Stichting Regenboogbuurt zo snel mogelijk duidelijkheid.

Foto

De Rode Donders in de Regenboogbuurt. Foto door: Nulzesendertig.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant