54

Grote verkeerscontrole Almere West Poort levert 16.500 euro aan boetes op

Donderdag 16 januari heeft de politie samen met partners een grootschalige verkeerscontrole gehouden in Almere. Dat meldt de verkeerspolitie op internet.

Automatische nummerplaatherkenning

“Door de inzet van automatische nummerplaatherkenning zijn ongeveer 4000 voertuigen gescand. Er is ter waarde van in totaal ongeveer 16.500 euro aan openstaande vorderingen en boetes geïncasseerd”, zo laat de politie weten. “Twee bestuurders bleken te rijden zonder rijbewijs en kregen daarvoor een proces-verbaal. Ook zijn enkele auto’s in beslag genomen. Een bestuurder bleek onder invloed van alcohol en is aangehouden. Bij twee voertuigen werden dusdanige gebreken geconstateerd dat deze niet meer de weg op mochten. De eigenaren ontvingen hiervoor een proces-verbaal en moeten met hun voertuigen voor een herkeuring langs het RDW”.

Asociaal weggedrag

“Bewoners ergeren zich aan gevaarlijk en asociaal weggedrag. Doel van dit soort acties is strafbare verkeerszaken aan te pakken, maar bij deze controles komen regelmatig ook andere strafbare zaken aan het licht”, aldus de politie. “Daardoor kunnen misdrijven worden voorkomen of opgelost en boetes of (belasting)schulden geïnd. Verkeerscontroles helpen daarmee ook bij de aanpak van zware en ondermijnende criminaliteit”.

Deze controle samen met de Douane, Koninklijke Marechaussee en Belastingdienst was onder andere gericht op de aanpak van ondermijnende criminaliteit.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant