51

Educatief programma FloriAlly in de maak

Woensdag is de samenwerkingsovereenkomst voor FloriAlly getekend door diverse partijen. De partijen ontwikkelen samen het educatieprogramma FloriAlly voor kinderen tussen de 4 en 14 jaar in Almere.

Tot en met juli 2022 wordt een aantrekkelijk en afwisselend educatief programma ‘FloriAlly’ (voor onder schooltijd) aangeboden op het gebied van natuur & milieu/duurzaamheid en kunst & cultuureducatie. Het programma is afgestemd op basisschoolgroepen 1 t/m 8 en de klassen 1 en 2 van het voortgezet onderwijs en gelinkt aan Floriade Growing Green Cities.

Educatie

Met FloriAlly bieden Stad & Natuur en Collage-Almere samen met Floriade een educatief programma op het gebied van natuur-, milieu/duurzaamheid-, kunst en cultuureducatie. Het programma loopt tot en met het schooljaar 2021/2022 en is bedoeld voor de basisschoolgroepen 1 t/m 8 en de klassen 1 en 2 van het voortgezet onderwijs in Almere.

Het lesprogramma is geheel gelinkt aan de vier Growing Green Cities thema’s van Floriade Expo 2022, groen in de stad, voedsel in de stad, energie in de stad en gezondheid in de stad. Thema’s die bijdragen aan een gezonde en duurzame stad, waar Collage Almere en Stad & Natuur, gemeente Almere en Floriade-Almere B.V. graag aan bijdragen. Hier komt een wereld aan natuur, kunst en technologie samen.

Ondertekening

Liesbeth Bronkhorst, Directeur/bestuurder Stad & Natuur Almere, Paul Macco, Directeur Collage-Almere, Hilde van Garderen, wethouder Openbare Ruimte, Kunst & Cultuur en Stadsvernieuwing en Peter Verdaasdonk, Algemeen Directeur Floriade Almere 2022 BV waren bij de ondertekening aanwezig.

Stad & Natuur Almere

Stad & Natuur laat Almeerders de natuur in en rond Almere beleven op een toegankelijke manier. In opdracht van de gemeente Almere worden jong en oud bij de Almeerse blauwe en groene buitenruimte betrokken. Basis voor de activiteiten is het verbinden van de inwoners van Almere en de stedelijke omgeving met de natuur. Om deze doelstelling voor elkaar te krijgen, worden de drie programmalijnen recreatie, educatie en participatie gevuld met een rijk aanbod van activiteiten.

Collage

Collage is hét centrum voor cultuuronderwijs en geeft in opdracht van de gemeente en met steun van alle schoolbesturen uitvoering aan het kunst- en cultuuronderwijs op de scholen in Almere. Het gemeenschappelijke doel is zorgen voor kwalitatief goed aanbod voor de scholen, deskundigheidsbevordering van leerkrachten en het op schoolniveau inrichten van doorlopende leerlijnen.

Collage verbindt de vraag van de scholen met het culturele aanbod in Almere, waardoor leerlingen tijdens hun schooltijd in aanraking komen met een breed aanbod kunst en cultuur.

Floriade Expo 2022

Tijdens de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 bieden verschillende landen, innovatieve bedrijven en inzendingen hun inspirerende ideeën over groen in de stad. Growing Green Cities, het overkoepelende thema van Floriade Expo 2022 toont showcases op het gebied van groen, voeding, energie en gezondheid. Hier komt een wereld aan natuur, kunst en technologie samen.

Foto

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst voor FloriAlly. Foto door: Anton van Beek.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant