57

SP stelt schriftelijke vragen na niet ondertekenen ‘Schone Lucht Akkoord’

De SP in Almere heeft schriftelijke vragen gesteld nadat bleek dat Almere niet aanwezig was bij de ondertekening van een nieuw akkoord over schone lucht. Eerder bleek uit onderzoek van Milieudefensie dat de luchtkwaliteit in Almere onder de maat is. Juist daarom vindt de SP het onbegrijpelijk dat een stad als Almere niet aanwezig is bij de ondertekening.

Akkoord

Tientallen Nederlandse gemeenten, provincies en het Rijk ondertekenden maandag het Schone Lucht Akkoord. De partijen willen de luchtkwaliteit in Nederland verbeteren. “Provincies gaan nieuwe emissie-eisen voor de industrie vaststellen op basis van de nieuwste technieken om vervuiling te verminderen. En er komt een onderzoek naar het aanscherpen van de milieueisen aan kleinere biomassa-installaties”, zo meldt de NOS.

Afwezigheid

Volgens de SP had de stad Almere niet mogen ontbreken bij de ondertekening. De partij wil daarom een toelichting van het college over de keuze om niet aanwezig te zijn. Ook hoopt de partij dat Almere alsnog het akkoord gaat ondertekenen.

Lees ook eens:

Onderzoek: De lucht in Almere is ernstig vervuild

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant