56

SP komt met motie voor verbod op vuurwerk in Almere

De SP-fractie in Almere wil een verbod op vuurwerk in de stad. Ook wil de partij dat het college bij de landelijke overheid gaat pleiten voor een totaalverbod op consumentenvuurwerk in Nederland.

Voor een verbod

Steeds meer mensen zijn voor een verbod op consumentenvuurwerk: “Het maatschappelijke draagvlak voor vuurwerk neemt steeds verder af”, zo schrijft de SP in de motie. “Meer dan 500.000 mensen hebben de petitie voor een vuurwerkverbod getekend. Ruim 1.700 organisaties, waaronder politie en brandweer, roepen op om het consumentenvuurwerk te verbieden”. De partij vindt daarom dat het tijd wordt voor actie.

Show

“Wij zijn van mening dat het met alle kennis van nu ontoelaatbaar is om de verkoop van vuurwerk en de buitenproportionele hinder, zoals schade aan materieel, milieuverontreiniging, dierenleed, letsel en geweld tegen de hulpdiensten, nog langer te tolereren”, laat David de Vreede weten. Hij is voorzitter van de SP-afdeling in Almere. “In plaats van de huidige chaotische situatie met mensen die overal in de stad zelf vuurwerk afsteken stellen wij voor op één of meerdere centrale plekken een professionele show te organiseren, bij voorkeur een laser- of droneshow”.

Komende jaarwisseling

De partij hoopt dat er snel actie wordt ondernomen. De SP ziet graag dat Almere bij de komende jaarwisseling vuurwerkvrij is. Ook wil de partij dat er geen nieuwe vuurwerkverkooppunten bij komen.

De motie zal binnenkort worden besproken.

Lees ook eens:

Flinke vernielingen door vuurwerk in Tussen de Vaarten

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant