78

Papierbak wordt minder vaak geleegd

Vanaf maandag 3 februari 2020 verandert in Almere de inzameling voor papier, karton en textiel. Vanaf die datum wordt de bak alleen nog één keer in de maand geleegd. Tot aan nu leegt de gemeente de bak om de week.

Minder papier en karton

De gemeente gaat de bakken minder vaak legen, omdat er ook minder papier en karton wordt weggegooid. Daarnaast worden de inzamelroutes gewijzigd, hierdoor kan de inzameldag veranderen.

De nieuwe ophaaldagen voor papier & karton zijn vanaf vrijdag 31 januari in de afvalkalender beschikbaar. Tot die tijd blijft de kalender van kracht met de reguliere ophaaldagen.

App

“Er is ook een app beschikbaar met een kalender voor het ophalen van het afval. Download de app en meldt u in de app aan. In de app kunt u aangeven dat u een herinnering op uw mobiele telefoon wilt ontvangen. Wanneer u de herinnering wilt ontvangen kunt u zelf instellen. In de herinnering staat wanneer en welke bak geleegd wordt in uw wijk. Zo vergeet u nooit meer welke bak u aan de straat mag zetten”, zo meldt de gemeente.

Artikel gepubliceerd op: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant