60

Extra sociale huurwoningen op De Rederij in Buiten

Er komen zo’n 500 extra sociale huurwoningen bij. Achttien woningen zullen worden gebouwd aan De Rederij in Almere Buiten. Dat heeft de gemeente Almere gemeld. Het plan is om 2000 tot 2500 woningen te bouwen. De 500 woningen komen nog bovenop de gedane belofte van 2000 tot 2500 woningen.

Meer woningen

De andere woningen worden onder andere gebouwd in het centrum van het Homeruskwartier in Almere Poort. Daar worden 50 woningen gebouwd. In de Indischebuurt komen er nog 80. Ook in Europakwartier West komen er 20 woningen bij, nog eens 15 in de Indischebuurt en 100 in Nobelhorst. Op de laatste drie plekken kan de gemeente kosteloos extra woningen plaatsen.

Stikstof en PFAS

Het is mogelijk dat het even duurt voordat de woningen er daadwerkelijk zijn. Door de stikstof en PFAS-problematiek is er sprake van een ‘groot vertragingsrisico’.

Foto

De bouw van woningen in Almere Poort. Foto door: Nulzesendertig.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant