55

Weekoverzicht: Parkeren is duurder geworden

Benieuwd naar het Almeerse nieuws uit de afgelopen week? Bekijk hieronder een selectie van de belangrijkste berichten die je niet mag missen.

Stadshart Almere

Het winkelgebied in het Almeerse stadshart moet minder vierkante meters aan winkeloppervlakte krijgen. Dat vindt Martin Ort van de Ondernemers Vereniging Stadscentrum Almere (OVSA). Steeds meer winkels verdwijnen en dat zorgt voor leegstand. Ort ziet liever dat de leegstaande panden voor iets anders gebruikt worden.

Vereniging Stadscentrum Almere: Verlaag winkeloppervlakte stadshart

Opening

Afgelopen week was er meer nieuws over winkels in het centrum: De nieuwe Starbucks zal later geopend worden dan gepland. Volgens een woordvoerder is het een samenloop van omstandigheden waardoor de opening later zal worden gedaan.

Opening eet- en drinkzaken later dan gepland

Nieuwe partij

Almere heeft er een nieuwe partij bij: NIDA Almere. De partij is niet volledig nieuw, want de eenmansfractie van Hassan Buyatui heet sinds deze week NIDA Almere. De partij gaat verder onder een nieuwe naam.

Fractie Buyatui gaat verder als NIDA Almere

200 km/u op de A27

Een Belgische automobilist is maandagmiddag in de kraag gevat toen hij met 200 km/u over de A27 richting Almere reed. De man van 49 jaar heeft zijn rijbewijs moeten inleveren.

Politie pakt Belgische automobilist voor 200km/u over A27

Parkeren is duurder

De nieuwe parkeertarieven per 1 januari 2020 zijn bekend. Dat meldt de gemeente Almere. In Almere Buiten zijn de tarieven niet verhoogd. In Almere Stad zijn de tarieven voor het kortparkeren en voor de abonnementen en vergunningen met 2,2% verhoogd.

Parkeren in Almere Stad opnieuw duurder geworden

Nieuwe werkkleding

Ambulancemedewerkers in Almere hebben sinds maandag nieuwe werkkleding.

Nieuwe werkkleding voor ambulancemedewerkers

Kaakchirurg

Bij de kaakchirurgische praktijk KC Klinieken Almere is de veiligheid van patiënten in het geding. Dat blijkt uit een rapport van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). De praktijk heeft op 18 van de 19 punten een onvoldoende gescoord. De richtlijnen voor het schoonmaken van de instrumenten ontbreken, zo meldt de inspectie. Ook zijn er te weinig personeelsleden met een geschikte opleiding en ontbreken er documenten waarin staat welke medische apparaten in de kliniek aanwezig zijn en hoe ze onderhouden worden. De inspectie meldt ook dat de patiëntendossiers niet op orde zijn.

Duurzame bloemist

De Almeerse speciaalzaak ‘Jeniffers Bloemen‘ is de eerste duurzame ‘barometerbloemist’ met status goud in Flevoland. Uit handen van Jan Hoek, wethouder duurzaamheid, mobiliteit en democratische vernieuwing, krijgt bloemist Jeniffer Kuck op 10 januari aanstaande het certificaat Barometer Duurzame Bloemist uitgereikt.

Uitreiking certificaat ‘Barometer Duurzame Bloemist’

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant