62

Stelling: ”Voel jij je veilig op straat?”

De laatste tijd gaat het in het Almeerse nieuws vaak over overvallen en steekpartijen. Twee personen hebben bijvoorbeeld donderdagavond de Jumbo aan de Jaagmeent in Almere Haven overvallen. Diezelfde donderdag raakte een 15-jarige jongen gewond toen hij bij de bushalte in de Staatsliedenwijk werd neergestoken.

Hoe zit het met het veiligheidsgevoel op straat? Is het veilig op de Almeerse straten?

Veiligheid neemt toe

Als het aan busvervoerder Keolis ligt, is in het openbaar vervoer de veiligheid in ieder geval toegenomen. Dat blijkt uit het Actieplan Sociale Veiligheid van vervoersmaatschappij Keolis. “Het totaal aantal incidenten is in de eerste zes maanden van vorig jaar teruggelopen naar 147. In 2018 ging het in dezelfde periode nog om 224 incidenten”, zo staat in het dossier.

Echt veilig?

Hoe zit het bij jou? Voel jij je veilig in het openbaar vervoer van Almere? En als je over straat loopt, voel je je daar veilig? Stem hieronder op de poll. Laat ook eens een bericht achter onderaan de pagina.

[democracy id=”34″]

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant