79

Prachtige Poortenaren gehuldigd

Vier bewoners van Almere Poort zijn uitgeroepen tot Prachtige Poortenaar. Dat meldt de gemeente Almere. Het gaat om Lieke Poorten, Yte en Anja Oosterhof en Gertjan Kloek. Zij zijn donderdag 9 januari gehuldigd door wethouder Maaike Veeningen en kregen als aandenken een oorkonde, bloemen en een beeldje van Mira Ticheler.

Onmisbaar

Mensen die zich inzetten voor Almere Poort en haar bewoners zijn onmisbaar. Inwoners en ondernemers in Almere Poort zijn daarom opgeroepen om bewoners van Almere Poort te nomineren voor de titel Prachtige Poortenaar.

Lieke Poorten

Lieke zet zich al jarenlang in voor Almere Poort. Ze organiseerde de afgelopen jaren Slapen bij de Schapen en de avondvierdaagse. Daarnaast verrichtte ze allerlei hand- en spandiensten bij activiteiten zoals Koningsdag en Burendag. Regelmatig helpt ze bij Scouting Novo Mundo en in het Klokhuis. Voor de school van haar zoons zet ze zich vrijwillig in: voor de schoolbibliotheek, maar ook om de verkeersveiligheid rondom school te verbeteren. Ze bezorgt al langere tijd het magazine PoortNieuws in een deel van Almere Poort. Op de radio bij Omroep Flevoland is Lieke maandelijks te horen als regiocorrespondent; ze zet daar Almere Poort op een krachtige en enthousiaste manier neer.

Yte en Anja Oosterhof

Yte en Anja bieden hulp aan mensen die dat nodig hebben, praktisch en geestelijk. Al acht jaar lang organiseren zij iedere zondag een evangelische dienst in het gebouw van Aeres. Ze zijn actief bij het Poortsociaal festival (ook in het bestuur). Iedere maand organiseren ze een maaltijd met internationaal karakter. Eerder hielpen zij bij de organisatie van de eindejaarsbijeenkomst in de garage van InteraktContour en afgelopen december organiseerden ze een lichtjestocht langs verschillende mooie plekken in Poort. Yte helpt het Voedselloket Almere en ook de voedselbank in Huizen. Anja werkt als vrijwilliger bij de dagopvang van InteraktContour. Samen zijn ze met Pasen en Kerst actief bij de activiteiten van de gezamenlijke kerken. Wat Yte en Anja drijft is volgens eigen zeggen verbindingen maken en iets betekenen voor de gemeenschap.

Gertjan Kloek

Gertjan is sinds 2015 betrokken bij het buurtpreventieteam Poort. Hij begon toen met de voorbereidingen om dit team op te richten. Hij was vanuit Amsterdam in Poort komen wonen en hij wilde niet dat Poort op het gebied van schoon, heel en veilig zou verloederen. Vanaf maart 2016 bestaat het buurtpreventieteam daadwerkelijk en al die tijd is Gertjan actief gebleven. Andere vrijwilligers van het buurtpreventieteam prijzen Gertjan omdat hij de buurten en bewoners goed kent, vriendelijk en zeer oplettend is en alles ziet – van een openstaande autoruit tot een doorgezaagde fietsketting.

Foto

Foto: Wethouder Veeningen huldigde de vier Prachtige Poortenaren (vlnr Yte en Anja Oosterhof, wethouder Veeningen, Lieke Poorten en Gertjan Kloek). Foto door: Gemeente Almere (aangeleverd).

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant