67

Dagoverzicht: Kaakchirurg, overval en Bevrijdingsfestival

Vervoersmaatschappij Keolis, de kaakchirurgische praktijk KC Klinieken Almere, een bakkerszaak in de Zadelmakerstraat en het Bevrijdingsfestival waren vandaag in het nieuws. Hoe het precies zit? Lees het hieronder in het dagoverzicht met nieuws uit Almere.

Schadeclaim

Vervoersmaatschappij Keolis wil een vast schadebedrag verhalen op mensen die overlast veroorzaken in de Almeerse bussen. Dat blijkt uit een brief van het college van burgemeester en wethouders. Het gaat om personen die agressief zijn. Zij moeten een minimumbedrag van 313 euro betalen. Het bedrag gaat omhoog als blijkt dat er ook andere schade is door vernielingen of beschadigingen. Volgens Keolis wordt de maatregel ook in andere regio’s ingevoerd waar het bedrijf actief is.

Kaakchirurg

Bij de kaakchirurgische praktijk KC Klinieken Almere is de veiligheid van patiënten in het geding. Dat blijkt uit een rapport van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). De praktijk heeft op 18 van de 19 punten een onvoldoende gescoord. De richtlijnen voor het schoonmaken van de instrumenten ontbreken, zo meldt de inspectie. Ook zijn er te weinig personeelsleden met een geschikte opleiding en ontbreken er documenten waarin staat welke medische apparaten in de kliniek aanwezig zijn en hoe ze onderhouden worden. De inspectie meldt ook dat de patiëntendossiers niet op orde zijn.

Poging tot overval

Een bakkerij aan de Zadelmakerstraat in het centrum van Almere is woensdagmiddag rond 15:00 uur overvallen. De dader bedreigde het personeel met een steekwapen. De man is er uiteindelijk zonder buit vandoor gegaan in de richting van het Deventerpad. De politie heeft buurtonderzoek gedaan. De dader is nog niet gevonden.

Bevrijdingsfestival

Het Bevrijdingsfestival in Almere krijgt dit jaar een nieuwe locatie. Welke locatie dat wordt is nog onduidelijk. De gemeente en de organisatie van het festival hebben in eerste instantie het Lumièrepark in de Filmwijk op het oog. De Partij voor de Dieren heeft hier vragen over gesteld vanwege het broedseizoen van de vogels in het park. Nu zijn er drie nieuwe mogelijke locaties: het Odeonpark, Festivalterrein en Stadhuisplein. De drie nieuwe locaties zijn kleiner waardoor er minder bezoekers het festival kunnen bezoeken. Toch worden alle locaties onder de loep genomen.

Het Bevrijdingsfestival moet verhuizen vanwege de verbouwing op de Esplanade.

Lees ook eens:

Bevrijdingsfestival verhuist mogelijk naar Lumièrepark

Foto

Skyline van Almere. Door: Nulzesendertig.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant