50

”Almeerse Sportverkiezingen uitgebreid”

Op 12 februari worden de winnaars bekend gemaakt van de Almeerse Sportverkiezingen 2019. De uitreiking van de jaarlijkse prijzen vindt plaats tijdens het SNS Sportgala in het Topsportcentrum.

Twee categorieën

Dit jaar zijn er twee nieuwe categorieën geïntroduceerd: Sportvrijwilliger en Sportclub van het jaar. Als Sportvrijwilligers zijn genomineerd Ben van Assum (Taekwondo Academy Almere), Klaas Huttenga (FRTC Almere) en Martin de Koning (parahockey Almeerse Hockey Club). Als Sportclub van 2019 komen in aanmerking Almere City FC, Roeivereniging Pampus en Run4Free.

Genomineerden

De genomineerden in de andere categorieën maakt de gemeente de komende weken bekend via de Stadhuis-aan-huispagina’s in Almere DEZE WEEK, social mediakanalen van de gemeente en via almere.nl/sportverkiezingen. Op 29 januari worden als laatste de nominaties voor Sportman en Sportvrouw van het Jaar bekend gemaakt.

Keuze aan Almeerders

Van 29 januari t/m 9 februari is vervolgens de keuze aan Almeerders. Zij kunnen via almere.nl/sportverkiezingen hun stem uitbrengen op alle genomineerden in de categorieën Sportvrijwilliger, Sportclub, Sportploeg, Sportcoach, Paralympische sporter, Sporttalent, Sportman en Sportvrouw van het jaar. De winnaars worden vervolgens bepaald aan de hand van de uitgebrachte stemmen van inwoners en die van de vakjury. Die jury bestaat dit jaar uit Martijn de Groot (Omroep Flevoland), Rudi Tuijn (Sportservice Flevoland), Denise de Haan (topsporter), René Maertens (Echnaton) en Bram Ronnes (Gemeente Almere).

SNS Sportgala

De gemeente nodigt Almeerders uit om het SNS Sportgala mee te maken op 12 februari in het Topsportcentrum. De avond start om 19.30 uur en staat in het teken van de bekendmaking van de winnaars van de Sportverkiezingen en verschillende optredens. Aanmelden kan tot 5 februari via almere.nl/sportverkiezingen.

De Almeerse Sportverkiezingen en het SNS Sportgala worden jaarlijks georganiseerd door het Sportbedrijf van de gemeente Almere. Het gala wordt mede mogelijk gemaakt door SNS, Baljetgroep, Vereniging Bedrijfskring Almere, Almere DEZE WEEK, Sickmann Woninginrichting, De Ambachtelijke Korf en Sportpaleis.

Kijk op almere.nl/sportverkiezingen voor meer informatie.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl

Dit vind je misschien ook interessant