54

‘Judas’ binnenkort bij De Nieuwe Toneelbibliotheek

De veelgeprezen monoloog ‘Judas’ verschijnt bij uitgeverij De Nieuwe Toneelbibliotheek. ‘Judas’ is geschreven door Lot Vekemans, de meest opgevoerde Nederlandse toneelschrijver. Aanleiding voor de publicatie is de theatertournee van ‘Judas’, dit voorjaar door Theatergroep Suburbia.

Monoloog

‘Judas’ is een monoloog dat als theaterstuk wordt opgevoerd door Theatergroep Suburbia. De première is 14 februari 2020 in Kunstlinie Almere Flevoland.

In de monoloog vertelt Judas zijn kant van het verhaal aan ons. Een verhaal over verraad, loyaliteit en schuldgevoel.

Lot Vekemans schreef de intrigerende monoloog in 2006. In dat jaar werd het authentieke evangelie van Judas teruggevonden en voor het eerst gepubliceerd. Het evangelie van Judas was een van de inspiratiebronnen voor de monoloog. “Ik heb een fascinatie voor mensen die centraal staan in een grote geschiedenis, maar die nooit de ruimte hebben gekregen om hun deel van het verhaal te vertellen”, aldus Vekemans. “Zo iemand is Judas. Hij heeft zelf nooit iets mogen zeggen. Ik probeer van hem weer een mens van vlees en bloed te maken.”

Andere theaters

Suburbia bezoekt ook andere theaters in het land. Theatergroep Suburbia speelt ‘Judas’ in de Nederlandse theaters van 6 februari tot en met 13 april 2020. Justus van Dillen speelt Judas en brengt hem tot leven; vilein en ontroerend tegelijkertijd.

Foto

Theatergroep Suburbia met de monoloog over Judas. Foto: Perskit 2019.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant