69

Weekoverzicht: Pink Floyd, oliebollen en Koe Doortje

Wat gebeurde er afgelopen week in Almere? Bekijk hieronder de belangrijkste nieuwtjes die je niet mag missen.

Vieze lucht

‘Pink Floyd – The Wall 40 years’ is op het laatste moment afgelast vanwege overlast door de riolering in het gebouw van Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Mogelijk hebben de problemen met de riolering te maken met de werkzaamheden aan het naastgelegen plein.

Tribuut aan Pink Floyd afgelast door overlast riolering

Meer vlees

Horeca-slager Nice to Meat gaat uitbreiden. Dat meldde het bedrijf deze week. Nice to Meat heeft het naastgelegen perceel grond gekocht.

Nice to Meat breidt uit

Wintercup

FC Almere is de winnaar geworden van de Wintercup 2019. Het jaar werd traditioneel afgesloten door middel van een groot voetbaltoernooi.

Zesde editie Wintercup van start gegaan

Container ontploft en grote schade

Een ondergrondse container in de Kruidenwijk is in de nacht van maandag op dinsdag opgeblazen met een vuurwerkbom.

Container ontploft in de Kruidenwijk

Ook in de nacht van de jaarwisseling werd er veel schade aangericht door vuurwerk. De jaarwisseling is in Almere grotendeels rustig verlopen. Toch is op social media te zien dat er veel schade is aan verkeersborden, bushokjes en auto’s.

Flinke vernielingen door vuurwerk in Tussen de Vaarten

De politie heeft samen met boa’s van de gemeente Almere op meerdere locaties boetes uitgeschreven voor het te vroeg afsteken van vuurwerk.

Boetes voor afsteken van vuurwerk

Opruimactie

Alle resten van het vuurwerk moesten natuurlijk ook worden opgeruimd. Leden van de Baitul Afiyat Moskee in Almere Poort organiseerden woensdag een actie om vuurwerkafval op te ruimen.

Moskee organiseert vuurwerkafval opruimactie

Biomassacentrale

Net als de gemeenteraad van Diemen is ook de raad van Almere tegen de komst van een Biomassacentrale in Diemen. De gemeenteraad wil dat energiebedrijf Vattenfall afziet van de bouw.

Gemeente Almere tegen komst Biomassacentrale in Diemen

Lekker ijs

IJs- en espressobar IJspressi is de onderneming van het jaar 2020. Het bedrijf kreeg de titel tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Donderdagavond vond de nieuwjaarsreceptie plaats in een zaal van Kunstlinie Almere Flevoland (KAF).

IJspressi uitgeroepen tot onderneming van het jaar

Nieuwe schrijver

Donderdagavond presenteerde wethouder Hilde van Garderen tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie de schrijver die het vierde boek in de reeks Almere Verhalen gaat schrijven: Niña Weijers. Zij betrekt in september haar tijdelijke woning in Almere.

Niña Weijers nieuwe schrijver in reeks Almere Verhalen

Foto van de week

Kerstkalf noah. Door: Stad en Natuur Almere.

Het was een bijzondere verrassing voor Stad & Natuur deze kerst. Op Tweede Kerstdag is Dahomey dwergkoe Doortje namelijk bevallen van een gezond kalfje. Stad en Natuur Almere maakte het blije nieuws deze week bekend.

Koe Doortje bevalt van kerstkalfje

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant