87

Koe Doortje bevalt van kerstkalfje

Het was een bijzondere verrassing voor Stad & Natuur deze kerst. Op Tweede Kerstdag is Dahomey dwergkoe Doortje namelijk bevallen van een gezond kalfje.

Kerst

Doortje was al eerder uitgerekend en het was dan ook spannend wanneer de beschuit met muisjes uit de kast gehaald konden worden. Afgelopen donderdag was het zo ver en is het kalfje geboren! Hij heeft de naam Noah gekregen en is tijdens openingstijden te bezoeken bij Kinderboerderij Den Uylpark.

Kerstdiner

Alle medewerkers zaten aan het kerstdiner, maar via een camera werden de koeien door de dierverzorgers van kinderboerderij Den Uylpark in de gaten gehouden. De uitgerekende datum was inmiddels al gepasseerd en dus was het in spanning afwachten tot het kalfje daadwerkelijk zou komen. Op Tweede Kerstdag was het zo ver en werd het kerstdiner onderbroken door de komst van kalfje Noah.

Kinderboerderij

Noah is een bijzonder kalfje en niet alleen omdat hij met Kerst geboren is. Helemaal volgroeid heeft dit stiertje een schofthoogte van iets meer dan een meter en daarmee is de Dahomey dwergkoe beduidend kleiner dan de gemiddelde Nederlandse koe. Het ras komt van oorsprong uit West-Afrika, maar werd rond 1900 in Europa geïntroduceerd. De koeien grazen gewoonlijk in de buurt van de Noorderplassen maar zijn vanwege het kalven tijdelijk op de kinderboerderij.

Nu is het wachten op kalfje nummer twee, want er is nog een andere koe drachtig. In de tussentijd ben je op dinsdag tot en met vrij tussen 10:00 en 16:30 of in het weekend tussen 14:00 en 16:30 van harte welkom om Doortje en haar kalfje Noah te komen bewonderen!

Foto

Kerstkalfje Noah. Aangeleverd door Stad en Natuur Almere.

Artikel geschreven door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant