84

Flinke vernielingen door vuurwerk in Tussen de Vaarten

De jaarwisseling is in Almere grotendeels rustig verlopen. Toch is op social media te zien dat er veel schade is aan verkeersborden, bushokjes en auto’s.

Oorlogsgebied

Eén van de bewoners van Tussen de Vaarten maakte foto’s en plaatste ze op Facebook. Volgens hem leek het een oorlogsgebied. “Prullenbakken, verkeersborden, voorbijgangers met kinderen, bushokjes, putten, auto’s, politiewagens, alles moest het ontgelden en werd aangevallen of gewoon volledig verwoest met explosieven”. Er werden volgens deze ooggetuige zelfs stadsbussen bekogeld met vuurwerk. “Zelfs een dame die met haar kind op de bus stond te wachten moest het ontgelden. Door de mist en rook kon niemand zien wie wat deed maar dat dit groepje geen astronautjes en nitraatjes aan het gooien waren is iedereen denk ik wel duidelijk”, zo schrijft hij. “Ik ben een (sier)vuurwerk fan, maar mijn kijk op vuurwerk is jammer genoeg toch wel veranderd”.

Vuurwerkverbod

De maker van de foto’s schrijft op Facebook inmiddels voorstander te zijn van een vuurwerkverbod in de wijk: “Ik weet niet of er iemand de komende 360 dagen gaat lobbyen voor een volledig vuurwerkverbod in de wijk of in Almere, maar na deze ervaring sluit ik me daar noodgedwongen bij aan, het feest is niet meer, dit heeft niets meer met feest te maken en handhaven dat lukt kennelijk niet meer”.

Boos

Op Facebook wordt boos gereageerd: “Stoppen meteen met consumenten vuurwerk.
Gasten oppakken, geen taakstraffen als tuintje schoffelen maar flinke geld/inbeslagname boetes”, zegt iemand. Een ander schrijft: “Bizar dit. Lijkt wel oorlogsgebied, en dan mensen bekogelen, hulpverleners ook nog. Geef ze dat spul in handen en sommigen worden letterlijk gek…gewoon bussen aanvallen. Echt niet normaal, van mij mag het vuurwerk weg. Dan maar de goeden onder de kwaden laten lijden”.

Een derde persoon schrijft: “Hier betalen we allemaal via de gemeentelijke belasting of de buskaartjes aan mee. Bedankt….”.

Inmiddels zijn er al bijna honderd reacties op de foto’s.

Andere wijken

Ook in andere wijken blijkt er forse schade te zijn. Zo werd in de Filmwijk een auto vernield met vuurwerk. In het centrum van Almere Haven werd een afvalcontainer opgeblazen.

Foto

Vernieling oud en nieuw Tussen de Vaarten. Foto door: Wilfred op Facebook.

Artikel geschreven door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant