62

Weekoverzicht: Van Bohemian Rhapsody tot bodycams

Benieuwd naar het nieuws uit de afgelopen week? Bekijk hieronder een selectie van de belangrijkste berichten uit Almere.

Foto van de week

Wethouder Maaike Veeningen (rechts in beeld) was ook kort aanwezig. Foto door: Greta Verduin.

Almere Centrum: ‘Van centrum naar binnenstad’

Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody van Queen is door Almeerders opnieuw het meest gekozen nummer voor de Top 2000. Dat meldde NPO Radio 2 deze week. De Top 2000 is een jaarlijks terugkerend radioprogramma tussen Kerst en Oud & Nieuw. Begin deze maand kon er gestemd worden op welke liedjes er in de lijst moesten staan.

Almeerders kiezen massaal voor ‘Bohemian Rhapsody’ in Top 2000

Dierenasiel

De gemeente geeft het Dierenasiel Almere eenmalig een subsidie van 80.000 euro om schulden af te betalen. Het zou gaan om een schuld bij de Belastingdienst en bij een failliete dierenartspraktijk. Die schulden ontstonden door eerdere financiële problemen. Die problemen zijn grotendeels opgelost. De voormalige directeur van het Dierenasiel zou een wanbeleid hebben gevoerd. De gemeente geeft aan dat het Dierenasiel Almere zich het afgelopen jaar met succes gericht heeft op ‘het gezond maken van de bedrijfsvoering’.

20 jaar Chanoeka

Maandagavond werd het 20-jarig jubileum van de Almeerse Chanoeka-viering gevierd voor het stadhuis. Rabbijn Stiefel (Chabad Flevoland) hield een toespraak. Ook burgemeester Franc Weerwind en wethouder Hilde van Garderen waren aanwezig. De burgemeester hield een toespraak. Wethouder Van Garderen kreeg de eer om het belangrijkste licht van de Menora aan te steken.

Burgemeester Weerwind bij 20-jarig jubileum Chanoeka-viering

Autovriendelijk

Almere is uitgeroepen tot ‘autovriendelijkste gemeente’. Dat blijkt uit de Nationale Auto Awards. De Nationale Auto Awards is een samenwerking tussen AutoRai.nl, United Consumers en Studio’s Aalsmeer om de autobranche een podium te geven.

Almere uitgeroepen tot autovriendelijkste gemeente

PrO Almere

Leerlingen van PrO Almere hebben zich ingezet voor 3FM Serious Request: The Lifeline. Door middel van verschillende activiteiten werd er €189,20,- opgehaald voor het Rode Kruis. Dat werd deze week bekend.

PrO Almere haalt al bijna 200 euro op voor 3FM Serious Request: The Lifeline

Welkom Energie

Welkom Energie is het derde bedrijf dat dit seizoen shirtsponsor is van Almere City FC. Dat werd afgelopen week bekend. City FC speelt dit seizoen met vier verschillende sponsoren op het shirt, gekoppeld aan elke periode van de Keuken Kampioen Divisie.

Nieuw thuistenue voor City FC

Bodycam

Handhavers in Almere krijgen een bodycam. De gemeente Almere startte op 27 december met een proef in de hoop op minder agressie en minder geweld tegen handhavers.

Stelling: ”Maak Almere vuurwerkvrij”

Artikel geschreven door: 1Almere.nl

Dit vind je misschien ook interessant