78

Moslimjongeren bezoeken ouderen tijdens kerst

Dertig jongeren van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap gingen tijdens eerste kerstdag op bezoek bij het zorgcentrum De Toonladder in Muziekwijk. Het zorgcentrum wordt bewoond door 160 ouderen. Er zijn bloemen, wenskaarten en chocolade uitgedeeld aan de bejaarden en aan de medewerkers van het zorgcentrum. Het bezoek werd vooraf aangekondigd in het lokale blad van het zorgcentrum.

Feestdagen

Tijdens deze feestdagen willen de jongeren de ouderen niet vergeten die vaak alleen zijn, ook tijdens de feestdagen. De ouderen waren ook heel erg blij met de presentjes. Een bejaarde mevrouw zei heel vrolijk tijdens het openen van haar voordeur: ‘Ik voel mezelf jong door jonge mensen te ontmoeten’.

Maaltijd

De jongeren zijn aangesloten bij de Baitul Afiyat Moskee, in Almere Poort. Eerder dit weekend heeft de Baitul Afiyat Moskee een maaltijd verzorgd tijdens de kerstlunch in Poort. Aanstaande vrijdag serveert de moskee een maaltijd in de dag en nachtopvang van de Leger des Heils, ook organiseert de moskee een vuurwerkafval opruimactie op 1 januari in Almere Poort.

Foto

Dertig jongeren van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap gingen tijdens de eerste kerstdag op bezoek bij het zorgcentrum De Toonladder in muziekwijk. Foto: aangeleverd.

Artikel door: 1Almere

Dit vind je misschien ook interessant