52

Verschillende vuurwerkvrije zones tijdens Oud & Nieuw

De maand december loopt bijna op zijn einde. Dat betekent dat het jaar 2019 er ook bijna op zit. Op oudejaarsavond worden er oliebollen, appelflappen en andere lekkernijen gegeten en er wordt vuurwerk afgestoken. Niet op elke plek in Almere mag er vuurwerk afgestoken worden. Er zijn namelijk zogeheten vuurwerkvrije zones.

Vrijwillig

Almere telt tijdens de komende jaarwisseling vier vrijwillige vuurwerkvrije zones. In de zones mag er tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 geen vuurwerk afgestoken worden. Doordat omwonenden dat met elkaar hebben afgesproken wordt er niet gehandhaafd door de gemeente of door de politie. Het is de bedoeling dat bewoners elkaar aan de gemaakte afspraken houden.

De vier vrijwillige vuurwerkvrije zones zijn in de omgeving van basisschool Het Avontuur (Catootjepad, Stripheldenbuurt), basisschool Polygoon (Hollywoodlaan, Filmwijk), basisschool Het Spectrum (Regenboogweg, Regenboogbuurt) en ook in de buurt van manege Almeersch Hippisch Centrum (Trekweg, Almere Buiten) geldt een afsteekverbod.

Vorig jaar waren er zeven vrijwillige vuurwerkzones maar, zo vonden veel buurtbewoners, was het niet duidelijk genoeg dat de zones er waren.

Vrijwillige vuurwerkvrije zones weinig succesvol

Verplicht

Naast vrijwillige zijn er dit jaar ook verplichte vuurwerkvrije zones. Zowel bij het Dierenasiel Almere (Groene Kadeweg, De Vaart), de gebieden bij de Lepelaarsplassen, en rondom Pampushout mag er geen vuurwerk worden afgestoken.

Bij de verplichte vuurwerkvrije zones gaan handhavers controleren of er daadwerkelijk niets wordt afgestoken. Een boete voor het afsteken van vuurwerk in een verplichte vuurwerkvrije zone is minstens 100 euro.

Vuurwerkverbod in deel Noorderplassen

Artikel door: 1Almere

Dit vind je misschien ook interessant