53

1Almere Jaaroverzicht: December, 20 jaar Chanoeka in Almere

De hele maand december blikt 1Almere terug op het jaar 2019. Vandaag zie je meer over de maand december 2019. Je hoort meer over een aantal nieuwsgebeurtenissen uit deze maand. Daarnaast zie je de reportage over het 20-jarig jubileum van het Joodse Chanoeka in Almere.

Chanoeka

Maandagavond is het 20-jarig jubileum van de Almeerse Chanoeka-viering gevierd voor het stadhuis. Rabbijn Stiefel (Chabad Flevoland) hield een toespraak. Ook burgemeester Franc Weerwind en wethouder Hilde van Garderen waren aanwezig. De burgemeester hield een toespraak. Wethouder Van Garderen kreeg de eer om het belangrijkste licht van de Menora aan te steken.

Chanoeka is een joods feest. Het feest staat ook wel bekend als ‘het feest van de lichtjes’ of inwijdingsfeest.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant