Meer baby’s geboren in gezin met alleenstaande moeder

Deel dit artikel

Almere telt veel baby’s met alleenstaande moeders. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Groei

Volgens het CBS is er ook een groei te zien vanaf het jaar 2000. In 2000 werden er zo’n 6% van de baby’s geboren bij een alleenstaande moeder. In 2017 was het percentage gegroeid naar 9%, inmiddels is het percentage 15,9%.

Oorzaak

Het CBS noemt als oorzaak dat er veel mensen wonen met een Antilliaanse, Arubaanse of Surinaamse migratieachtergrond. In die bevolkingsgroepen komen eenoudergezinnen vaker voor.

1Almere

12 Reacties op “Meer baby’s geboren in gezin met alleenstaande moeder”

 1. Ruud.Beijer

  Ja fijn al die alleenstaande moeders.Maar een kind betekent uitkering!Daar houden veel Surinaamse en Antilliaanse moeders van. Gelukkig wonen ze in Nederland zodat de uitkeringen uit zichzelf naar ze toekomen. Die stomme Nederlanders betalen wel.Totaal geen verantwoordelijkheidsbesef!

 2. K Jansen

  Onderzoekt wijst uit dat in Nederland onder de vrouwen Antilliaanse en Surinaamse vrouwen het hardst werken.

  “Van de werkende autochtone vrouwen heeft slechts 27 procent een voltijdbaan, tegenover maar liefst 46 procent van de tweede generatie niet-Westerse vrouwen. Bij de eerste generatie niet-Westerse vrouwen ligt dat percentage op 36. Vergeleken met autochtone vrouwen werken niet-Westerse vrouwen minder vaak in kleine deeltijdbanen van 12 tot 24 uur per week.”

  Helaas kampen deze groep vrouwen wel met veel discriminatie op de arbeidsmarkt, waardoor de werkloosheid bij hoger ligt. Lees het VN rapport maar na.

  Het feit dat u meteen begint over dat ze een kind krijgen zonder verantwoordelijkheidsgevoel, terwijl het artikel niet eens gaat om hun financiële situatie zegt niks over deze vrouwen, maar alles u. Wat een walgelijke reactie.

 3. Rp

  Hey Ruud,

  Volgens mij moet jij je even laten nakijken, je mag ook best af en toe een traantje laten maar dit gaat niet om jou maar je laat zien dat jij een Stomme Nederlander bent (qua IQ dan).

  Surinaamse en Antilliaanse vrouwen werken namelijk ontzettend hard en het is niet ongewoon dat ze 2 of 3 banen hebben om hun gezin te onderhouden om vervolgens door mafketels zoals jou op deze manier neergezet te worden.

  Je kan beter dan dit.

 4. Arthur

  Het één sluit het ander niet uit. Het is ook mogelijk dat veel autochtone vrouwen in deeltijd werken, omdat ze getrouwd zijn of samenwonen en met een deeltijdbaan een voldoende hoog gezinsinkomen hebben. Surinaamse/Antilliaanse vrouwen hebben die volledige baan misschien wel heel hard nodig vanwege de zorg voor de kinderen (en misschien geen bijdrage daaraan van de vader(s).

 5. Quincy

  ja we kunnen er aan niks doen dat we niet zo een lage libido hebbeb zoals 40% van autochtonen die geen zin in sex hebben en maar bij elkaar blijven voor de schijn. Meeste Antilliaanse vrouwen kiezen liever om alleen te wonen met hun kind dan dat ze ongelukkig in een relatie blijven. dat kunnen niet veel autochtoonse vrouwen. “want gelukkig heb ik een leuke blanke papa en een leuke blanke schoon papa die alles voor me regelen als ik hun mooie blauw oogde blonde harige kindje baar”🇳🇱

 6. Ruud.Beijer

  Oooh ik lees het al.Allemaal de schuld van de Nederlanders. Gelukkig zijn de uitkeringen hoog!Dat dan weer wel.

 7. Volkan

  Bravo K Jansen bedankt voor deze uitleg, mensen staan klaar om anderen aan te wijzen alsof die vrouwen bewust hiervoor kiezen. Het is heel moeilijk om een kind alleen op te voeden nog moeilijker dan een normale baan hebben!!

 8. Leo

  Ze wonen in Nederland omdat ze daar geboren zijn…en dus Nederlander zijn. En dus Nederlandse voorzieningen krijgen. Net als elke andere nederlander

 9. Antilliaanse niet alleenstaande vrouw

  Wat een leugen verkondigen jullie hier weer ( fake news is de norm en verdraaien om bevolkingsgroepen in een negatieve daglicht te plaatsen al helemaal). Ik als Antilliaanse ken bijna GEEN Antilliaanse alleenstaande moeders met een uitkering ( ze werken allemaal incl hun partners/man.

  Daarnaast staat de Nederlandse vrouw en man, ook bekend om de vele kinderen met verschillende partners waar ze heel snel mee intrekken/samenwonen ( eigen keuze) . Ook heeft een grote groep witte Almeeders een uitkering. En binnen deze bevolkingsgroep is het heel normaal ( dat als het uitgaat/scheiding plaats vind binnen deze Witte doelgroep, zij binnen en mum van tijd weer met een nieuwe partner kinderen krijgen en gaan samenwonen).

  *Dus stop deze hypocrieten bedoeling en hokjes plaatsen!!

 10. Antilliaanse niet alleenstaande vrouw

  Wat een leugen verkondigen jullie hier weer ( fake news is de norm en verdraaien om bevolkingsgroepen in een negatieve daglicht te plaatsen al helemaal). Ik als Antilliaanse ken bijna GEEN Antilliaanse alleenstaande moeders met een uitkering ( ze werken allemaal incl hun partners/man.

  Daarnaast staat de Nederlandse vrouw en man, bekend om de vele kinderen met verschillende partners waar ze heel snel mee intrekken/samenwonen. Ook heeft een grote groep witte Almeeders een uitkering. En binnen de bevolkingsgroep is het heel normaal ( dat als het uitgaat/scheiding plaats vind binnen deze Witte doelgroep, zij binnen en mum van tijd weer met een nieuwe partner kinderen krojgen).

  *Dus stop deze hypocrieten bedoeling en hokjes plaatsen!!

 11. Antilliaanse getrouwde niet alleenstaande vrouw

  Vergeet ook niet dat partners soms hun eigen privé terrein willen. Dus gescheiden verblijfplaats/woning. Je hoeft niet samen te wonen altijd ( dit betekend dus niet dat die moeders alleenstaande zijn).

  WAT EEN AANAMENS!!!
  EN WAT EEN SLECHT ONDERZOEK CBS. Ze staan hierom al jaren bekend. Zolang ze maar subsidies krijgen voor het stigmatiseren van bevolkingsgroepen…

Reageren is niet meer mogelijk.