60

PrO Almere haalt al bijna 200 euro op voor 3FM Serious Request: The Lifeline

Afgelopen donderdag hebben leerlingen van PrO Almere zich ingezet voor 3FM Serious Request: The Lifeline. Door middel van verschillende activiteiten werd er €189,20,- opgehaald voor het Rode Kruis.

Doel

Het doel achter de actie is om geld op te halen voor het tegengaan van mensenhandel. Mensenhandel staat voor uitbuiting, in combinatie met bedreiging, geweld, afpersing, misleiding of machtsmisbruik. Van het opgehaalde geld wordt er door het Rode Kruis geholpen om bijvoorbeeld voorlichting te geven, zodat jongeren gewaarschuwd zijn voor mensenhandel.

Radio

Vorige week donderdag was er een speciale ‘Glazen Huis’-actie waar leerlingen ook echt radio konden maken. De actie was de hele dag te beluisteren op de radio. Ook werden er activiteiten gepland zoals kerstcadeaus maken en verkopen, lege flessen inzamelen of een gezellige middag organiseren voor bejaarden.

PrO Almere heeft met de actie tot nu toe €189,20,- opgehaald. Het eindbedrag is nog niet bekend gemaakt.

3FM Serious Request: The Lifeline

3FM Serious Request: The Lifeline is de opvolger van het Glazen Huis. Radio-dj’s Herman Hofman, Sander Hoogendoorn, Mark van der Molen, Jorien Renkema, Eva Koreman en Frank van der Lende liepen in de week voor Kerstmis van Goes (Zeeland) naar Groningen om geld op te halen voor het Rode Kruis.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant