53

Winterstop: na matige seizoensstart voor City FC toch nog bovenin Keuken Kampioen Divisie

Het is Kerst en het jaar 2019 is ook bijna voorbij. 1Almere kijkt terug op het voetbaljaar van Almere City FC.

Play-offs

In het seizoen 2018/2019 eindigde de ploeg van Ole Tobiasen, die toen interim-trainer van het team was, op de zevende plek in de Keuken Kampioen Divisie. Dat betekende dat de Almeerders mee mochten doen met de play-offs in de strijd om een plek in de Eredivisie. De play-offs werden niet gehaald waardoor de Almeerders in het seizoen 2019/2020 opnieuw in de Keuken Kampioen Divisie zouden gaan spelen.

Transfers

In de zomer van 2019 vertrokken er verschillende spelers. Zo vertrokken Stijn Meijer (Excelsior), Mike Grim (IJsselmeervogels) en Moustapha Seck (AS Roma) bij de club.

Er werden ook spelers aangetrokken door de club. Onder andere Dico Koppers (PEC Zwolle), Ezra Hoogenboom (Feyenoord), Nick Venema (FC Utrecht), Mees Kaandorp (AZ), Shayon Harrison (Tottenham Hotspur) en Thomas Verheydt (Go Ahead Eagles) kwamen naar Almere toe.

Thomas Verheydt naar City FC

Seizoenshelft

City FC begon dit seizoen met een uitwedstrijd bij Roda JC waar de eerste competitiewedstrijd eindigde met een gelijkspel. Een week later verloor de ploeg van Telstar.

Na een matige seizoensstart ging het niet beter met City FC. De ploeg verloor in korte tijd veel wedstrijden maar, mede door een trainerswissel, pakten de Almeerders op een gegeven moment toch steeds meer punten. De laatste drie wedstrijden voor de winterstop werden allemaal gewonnen.

Trainerswissel

Mede doordat de Almeerders weinig punten pakten, besloot de directie van de club om trainer Robert Molenaar te ontslaan. Toen het besluit eind vorige maand genomen werd, werd er ook direct besloten om Ole Tobiasen hoofdtrainer van het team te maken. Tobiasen was vorig seizoen ook al interim-hoofdcoach van het team.

Michele Santoni weg bij Almere City FC

Stand

Almere City FC staat op dit moment achtste in de Keuken Kampioen Divisie. In het nieuwe jaar, op zondag 12 januari, gaat de competitie weer verder. De Almeerders spelen dan een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De aftrap begint om 14.30 uur.

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant