60

Proef met bodycams voor handhavers

Handhavers in Almere krijgen een bodycam. De gemeente Almere start namelijk op 27 december met een proef in de hoop op minder agressie en minder geweld tegen handhavers.

Bodycam

De bodycam is een camera die bevestigd is op de jas van de handhaver. De camera neemt altijd op, maar de beelden worden vrij snel weer verwijderd. Het is dus niet het geval dat alle beelden van iedere voorbijganger voor langere tijd wordt opgeslagen. De beelden worden bewaard als de handhaver daadwerkelijk op een opnameknop drukt.

Effect

Volgens de gemeente Almere krijgen handhavers veel te maken met agressie en geweld. De gemeente wil met de bodycams het veiligheidsgevoel vergroten.

De gemeente hoopt dat het dragen van bodycams leidt tot minder agressie en geweld tegen de handhavers. In andere steden hebben bodycams effect. “De meeste mensen, die weten dat zij gefilmd worden, passen hun gedrag aan”, aldus de gemeente Almere.

Proef

De proef loopt vanaf 27 december tot eind maart 2020.

Lees ook:

Stelling: ”Maak Almere vuurwerkvrij”

1Almere

Dit vind je misschien ook interessant